U bent hier

Flexpoint bedient vanuit Herentals de hele Kempen

Herentals | Kempen regio | Neteland
03.04.2015 - 13.03u
Door: Herman Gezelle

Flexpoint België heeft donderdagavond een nieuw kantoor geopend in Frame 21 aan de Diamantstraat in Herentals. Met de opening van het Kempense kantoor en de recente overname van Trace in Wallonië brengt Flexpoint zijn ambitie in de praktijk om uit te groeien tot een HR-partner die actief is in heel België.  Stef Wijnants (Sporza) deed de boeiende interviews.

Nieuw kantoor in Herentals in Frame21
Algemeen directeur Eric Martens (foto) : "De regio Kempen is een zeer ondernemende regio die in vele opzichten te vergelijken is met onze thuisregio Limburg. Onze doelgroepen van uitzendkrachten en ondernemers verlangen er een zeer persoonlijke aanpak. Hier kunnen we beter op inspelen als we bij hen in de buurt zitten. Bovendien vormen we met deze nieuwe vestiging de ideale brug naar Antwerpen waar we reeds actief zijn."


"Wij kiezen bewust voor Frame 21", zegt Eric Martens. "Deze keuze is niet enkel ingegeven door de centrale ligging in de regio en de vlotte bereikbaarheid maar ook omdat dit business center recent door onze sectorpartner Vacature.com verkozen is tot meest hippe werkplek van de regio. Het vormt dus een interessante troef om onze marktpositie in deze regio verder te versterken", aldus Eric Martens.

Innoveren om te overleven
"De HR sector evolueert aan een verschroeiend tempo: de digitale transformatie, nieuwe vormen van flexibele arbeid en de 'war for talent', vragen een aangepaste benadering van zowel de uitzendkrachten als van onze klanten", zegt Joël Stockmans, business unit manager bij Flexpoint.


Daarnaast blijft de aanwervingsbereidheid in deze regio nog steeds groot. Uit cijfers blijkt dat bijna 1 op 2 van de bedrijven op zoek is naar geschikte medewerkers. Een grote uitdaging als je weet dat 60% van de ondernemers aangeven dat ze hierbij moeilijkheden ondervinden. Joël Stockmans: "Samen met de ondernemers willen we alvast de strijd aanbinden:

Wij kiezen doelgericht voor segmentatie en specialisatie zodat we kunnen anticiperen en meedenken met onze klanten en uitzendkrachten. Hiermee bieden wij een toegevoegde waarde die onze klanten appreciërenen en waarmee we het verschil maken."


Dat deze aanpak loont bewijzen de knappe cijfers van Flexpoint dat in 2014 een groei van 20% realiseerde. Joël Stockmans: "Momenteel zijn we zeer actief in allerhande grote en kleine manifestaties en evenementen van tijdelijke aard. Een fenomeen dat sterk opkomt in onze samenleving. Ook in deze regio zie ik hierin een hoge activiteitsgraad en dus groeipotentieel voor onze organisatie.

De zorgsector vormt een ander mooi voorbeeld, evenals de doelgroep van KMO's die ook goed vertegenwoordigd zijn in deze regio. Dankzij mijn verleden bij Unizo ken ik deze doelgroep door en door. Zij staan vaak nog sceptisch tegenover de interimsector maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat we ook voor hen een belangrijke HR partner kunnen zijn."

Landelijke speler
Eric Martens: "Toevallig hebben we op 1 april ook de laatste handtekeningen voor de definitieve overname van Trace, een belangrijke HR speler in Wallonië, gezet. Met deze overname komen er in één klap 100 vaste medewerkers en 13 nieuwe kantoren bij, verspreid over heel Wallonië. Hierdoor ligt de Waalse markt ook voor onze klanten binnen handbereik. Dat maakt van de provincie West-Vlaanderen onze laatste blinde vlek op de Belgische kaart." Beelden Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden

 Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 14.45u

'Nieuwe aftrapuren JPL betekenen de dood voor het amateurvoetbal'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 12.20u

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'
Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 11.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto