Kirsten Flipkens (Mol) is kwartfinaliste in Wimbledon. Ze speelde alweer op topniveau tegen Flavia Pennetta en won in twee sets: 7-6 en 6-3. In de kwartfinales wacht nu Petra Kvitova, ex-winnares van Wimbledon in 2011. Kirsten Flipkens blijft op topniveau tennissen op Wimbledon. Aan de Italiaanse Flavia Pennetta had ze een taaie klant. Het duurde dan ook een tijdje voor Flipkens begon te variëren. Haar backhand-slice werkte perfect en dat was de goeie tactiek. Bij 3-5 maakte Flipkens haar achterstand goed.

Toen het 5-5 was, brak Pennetta alweer. Maar Flipkens gaf niet op. Ze sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin nam Flipkens snel de bovenhand. Na 7-2 in die tiebreak was de eerste set binnen.  Flipkens had nu de wind mee en Pennetta vond niet meteen een antwoord. Telkens als de Italiaanse een gaatje zag, repliceerde Flipkens. Een slice gevolgd door een rake forehand was het juiste recept.

Na 2-2 in de tweede set ging Flipkens door de opslag van Pennetta. De weg naar de kwartfinales lag helemaal open. Bij 5-2 spartelde Pennetta nog even tegen, maar net als op Roland Garros was Flipkens te sterk. Ze maakte het met een smash in stijl af. 
Het sprookje van de 27-jarige Flipkens duurt zo nog even voort. Na de wedstrijd had Flipkens het duidelijk moeilijk om haar emoties te bedwingen. Voor de eerste keer staat ze in de kwartfinale van een grandslamtoernooi. Daarin treft ze morgen de Tsjechische Petra Kvitova, winnares in 2011. (vrt) (foto skynet).