Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Floraliën in het Paleis op de Meir' in Antwerpen : een unieke ervaring

Meir Floralien

De 1e editie van de 'Floraliën in het Paleis op de Meir' is van start gegaan in Antwerpen. De expo is een initiatief van erfgoedstichting Herita - beheerder van het paleis - in samenwerking met Floraliën Gent. Beide organisaties slaan de handen in elkaar voor een boutique-editie van de gekende Floraliën Gent op Antwerpse bodem. De expo is te bezoeken tot zondag 9 oktober. 

"Bloemen en planten zijn niet gecreëerd om in steriele kamers te worden getoond, ze maken integraal deel uit van onze leefomgeving. Florale kunst tonen in de rijkelijk versierde zalen van het paleis combineert dan ook het beste van twee werelden: het exquise interieur van het paleis én florale vormgeving van wereldklasse. Floraliën Gent is trots een nieuw bloemenfeest te kunnen toevoegen aan haar palmares. Samen met Herita en Stad Antwerpen geven we zo een nieuwe dynamiek aan een historische erfgoedsite."
- Pieter Toebaert, algemeen directeur Floraliën Gent 

"Als erfgoedstichting beheren en restaureren wij niet alleen historische plekken, we willen ook dat zoveel mogelijk mensen ze kunnen betreden en bezoeken. Herita mag het Paleis op de Meir deze week letterlijk in de bloemetjes zetten: een warme uitnodiging om deze plek vol geschiedenis te komen beleven."
- Matthias Francken, directeur Herita

Stad Antwerpen zorgt voor logistieke ondersteuning. Een van de florale werken, met name dat van de Oekraïense Alena Feyeva, zal na de Floraliën nog drie weken blijven staan op de publiek toegankelijke binnenkoer van het paleis. Er wordt ook onderzocht hoe deze plek op langere termijn kan worden vergroend. 

"Het groen in de stad is een schaars goed. Iets wat wij met zorg moeten bewaren en ontwikkelen. Als schepen voor groen van een dichtbebouwde stad zoals Antwerpen neem ik verschillende initiatieven om het publieke groen te vergroten en te versterken. Projecten zoals toekomstbomen, tuinstraten en gewild gras zijn hier een onderdeel van. Met de Floraliën in het Paleis op de Meir proberen wij de liefde voor groen en de bescherming ervan over te brengen aan onze burgers en de bezoekers van Antwerpen. Groen zorgt voor ademruimte in onze stad, letterlijk en figuurlijk. Dat moeten we koesteren."

De Floraliën in het Paleis op de Meir zijn nog tot en met zondag 9 oktober te bezoeken. Tickets kosten € 15 in voorverkoop. Tegen € 20 kan je ook kaartjes kopen aan de kassa. Leden van Herita krijgen gratis toegang.

Foto's Willy Ysewijn NNieuws, bron Herita.

URL

Meir 50, Antwerpen, België

Meir Floralien

Deel dit artikel