Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Flukse Maria (103) : 'Op tijd glaaske champagne, ne porto bij Den Druyts en iedere dag genieten'

Maria Michiels 103 jaar

Maria Michiels (103), de oudste inwoner van de Keizerstad, kreeg vanmiddag een warme feestelijke ontvangst met bloemen en champagne in café Den Druyts op de Grote Markt.

Jef, de sympathieke waard van café Druyts : 'We wilden onze oudste trouwe klant Maria Michiels een originele verjaardag schenken. Ze blijft na al die jaren een geliefde klant die weet wat genieten van het leven inhoudt.  Een witte porto of een Karmeliet serveren we wekelijks op de temperatuur die ze wenst. Een toffe lieve madam, zo vind je er niet veel...'

 
Maria (103) : 'Moet nog altijd geen pillekes pakken, ongehuwd dus geen last van mannen gehad, en op tijd glaaske hemelse champagne'

 

'Ik ben geboren op 22 mei 1920', lacht jarige Maria. 'Ik word dus 103 morgen. En ja, er mogen nog een paar jaartjes bijkomen. Ik voel me nog heel goed, en... trouwens ik moet van m'n huisarts nog altijd geen pillekes pakken.  Ik hou van lekker eten met een goed glas wijn of een biertje erbij.  Ik ben ongehuwd gebleven, dus ik heb nooit last van mannen gehad... (lacht)

Hier in het café hen ik een vaste stek op de zitbank aan het raam. Je ziet dan heel wat volk passeren.  Ik kwam hier al toen dat Jos Druyts zaliger de zaak hier tot topcafé liet uitgroeien.  

Champagne is een écht engeltje op mijn tong. Thuis hebben we destijds ook café met zaal gehad, de Monty in de Bovenrij. Heel wat Hertalse verenigingen waren er thuis en er was dus altijd veel volk.

Ik mis echter de laatste tijd wel leeftijdsgenoten om een praatje mee te doen.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kwam mee toasten en feliciteren. 'Morgen op haar verjaardag gaan we nog eens langs bij Maria om haar de officiële felicitaties van het Koninklijk Hof te overhandigen', zegt de burgemeester.

Toen Maria 100 werd was het volop nog covidcrisis. De eeuwelinge mocht niemand ontvangen en kon ook nergens naartoe. (red. zie artikel hier)

'In samenwerking met de vrienden van Maria hebben we toen een hoogtewerker geregeld', vervolgt Mien Van Olmen.

'Een doedelzakspeler heeft toen plaats genomen in de laadbak en die werd tot voor het balkon van het appartement van Maria opgetild waar hij een concertje heeft gegeven. De verjaardagcado's hebben we in de gang van het appartement achtergelaten, waar de lieve eeuwelinge alles later kon ophalen.'

Maria is met haar 103 jaar de oudste inwoner van de Keizerstad.  Gefeliciteerd Maria!

Foto's en vid Johan Temmerman / NNieuws.

Maria Michiels 103 jaar : viering in café Druyts Herentals

Maria Michiels 103 jaar : viering in café Druyts Herentals

URL

Grote Markt 30, Herentals, België

Maria Michiels 103 jaar

Deel dit artikel