In alle sectoren worden strenge maatregelen opgelegd om de verdere verspreiding van het COVID-19 (corona) virus tegen te gaan. Kinderdagverblijven blijven echter wel opvang aanbieden aan jonge kinderen die nog niet naar school gaan.

Om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet, mogen ze elke werkdag een bestelling plaatsen bij de lokale broodjeszaak.

"We willen onze medewerkers het signaal geven dat hun werk enorm wordt geapprecieerd. Zeker in deze periode, waarin zorgpersoneel, meer dan anderen, wordt blootgesteld aan een mogelijke besmetting. We vangen op dit moment vooral kinderen op van ander zorg- en dienstverlenend personeel, en van ouders die niet kunnen telewerken.

Deze ouders hebben meer contact met anderen, waardoor onze medewerkers meer risico lopen. Daarnaast hopen we op deze manier ook de lokale handelaars te steunen. " Aldus Lies Michiels, directeur van vzw Dol-Fijn, Kinderdagverblijven van GO! Scholengroep Fluxus.

"Aangezien onze medewerkers niet gemist kunnen worden, en veel van hun partners in de harde sector werken waar telewerken niet mogelijk is, moeten ze zelf beroep doen op de opvang georganiseerd door scholen.

Leerlingen worden in scholengroep Fluxus opgevangen in groepen van maximaal 15 leerlingen en werken er aan doelgerichte opdrachten die ook alle kinderen die thuis opgevangen worden, doorgestuurd kregen. Daarnaast werd er voor hen een ruim digitaal aanbod aangereikt."

De volgende maatregelen hebben een impact op onze werking.

"We laten geen stagiaires meer toe op de werkvloer en zijn extra waakzaam voor symptomen bij kinderen, maar ook bij onze medewerkers. Een verkoudheid kan al een mogelijk signaal zijn van besmetting en leidt tot verwijdering van de werkvloer".

Er zijn echter nog wat onduidelijkheden:

"Wat doen we als er teveel medewerkers afwezig zijn? Wat doen we als er veel kinderen afwezig zijn? Op dit moment zitten we met veel vragen. Deze hebben we gesteld aan Kind & Gezin.

Ondertussen volgen we strikt de maatregelen op, en zorgen we ervoor dat onze medewerkers gemotiveerd en met veel 'goesting' komen werken. "