Vorig weekend 24 tot 26 augustus nam flyballteam De Doorzetters Tongerlo deel aan het EFC 2018. Waar ze 3 podiumplaatsen behaalden.

Eerst even wat verduidelijken. Flyball is een discipline in de hondenwereld waarbij 4 honden in team een estafetterace lopen tegen een ander team van 4 honden. Het team dat het snelste is wint die race. Om de beurt lopen de honden over vier horden tot aan een toestel met een tennisbal in.

De hond moet de tennisbal terug meenemen over de vier horden tot bij zijn baas. En dit moeten de vier honden achter elkaar foutloos beëindigen en sneller zijn dan het andere team om dus te winnen.

EFC 2018 is een afkorting voor European Flyball Championship dus het Europees kampioenschap in Flyball. Hier nemen zo'n tiental landen aan deel waaronder dus ook België en één van deze teams is Flyballteam De Doorzetters.

Dit team traint in Tongerlo bij Sporta.

Dit jaar was het EFC in Polen. Met drie teams trokken De Doorzetters richting Sopot, waar ze drie podiumplaatsen behaalden in drie van de negen divisies. Het derde team De Doorzetters Fiction behaalde de derde plaats in divisie 8. Het tweede team De Doorzetters Reality werd tweede in divisie 6.

En hun eerste team nam het goud mee in de derde divisie. Energieke hondjes van alle rassen die zich willen amuseren met hun baasje zijn altijd welkom op de training bij De Doorzetters. Het flyballteam heeft ook een facebookpagina voor als je meer informatie te weten wilt komen i.v.m trainingsuren en dergelijke. (pp)