Na het verlies van de bekerfinale was Flyers op zoek naar revanche. Tegenstander Replay HYC had weinig in te brengen tegen de koploper uit Friesland. Flyers kwam na elf minuten op voorsprong met hulp van de tegenstander. Een communicatiefout tussen Keaton Hartigan en zijn verdediging zorgde voor de openingstreffer.

Hartigan speelde de puck verkeerd weg achter zijn doel en daardoor kon Josh Prudden eenvoudig scoren. Twee minuten later schoot Brandon Greenside de tweede goal achter Hartigan. De goalie was kansloos op de harde knal van Greenside.

Een eventuele comeback van Replay HYC werd snel geneutraliseerd in de tweede periode. In de tweede minuut maakte Mitch Bruijsten de 3-0. Tyler Melancon deed nog iets terug voor de Belgische formatie. Daarna liep Flyers echter uit naar 5-1 via goals van Travis Bobbee en Marco Postma.

De derde periode bleek een doelpuntenfestijn te worden. Tyler Melancon scoorde nog tweemaal om zodoende zijn hattrick te voltooien. Voor Flyers scoorden Giovanni Vogelaar, Tony Demelinne en Ronald Wurm (2 maal), waardoor de eindstand op 9-3 uitkwam.

Heerenveen blijft door de zege koploper met vier punten voorsprong op Trappers.  Replay HYC staat derde met twaalf punten waardoor het gat met Eaters nog maar vier punten is. (Ijshockey/Remco) foto archief Kurt Tops HYC / NNieuws.

Zondagavond om 20u  : Replay HYC vs Tilburg : volg de LIVE stream hier.