U bent hier

FOMU klopt af op 146.328 bezoekers voor expo Stephan Vanfleteren

Provincie Antwerpen
13.09.2020 - 22.25u
Door: Mark Jaspers

Zondagavond 13 september sluit de expo van Stephan Vanfleteren onherroepelijk haar deuren. Maar liefst 146.328 mensen bezochten deze tentoonstelling, een unicum voor het FOMU én een fotografietentoonstelling in België.

'Vandaag sluiten we een bijzonder hoofdstuk af in de geschiedenis van het FOMU', klinkt het.  'Met deze expo hebben we het FOMU op de kaart gezet bij een breed publiek. De publieksopkomst voor de expo Present & Corona walks heeft onze dromen overtroffen.

Dit is het resultaat van de expressieve kracht van Vanfleterens foto's en van zijn bevlogenheid en drive als kunstenaar.

Mijn waardering gaat ook uit naar het FOMU-team, zowel voor als achter de schermen, voor hun inzet om het publiek, ook in tijden van Corona, in de beste omstandigheden te ontvangen. - Maartje Stubbe, waarnemend directeur

De tentoonstelling opende op 25 oktober 2019 haar deuren. In de eerste 4 maanden ontving het FOMU meer dan 100.000 bezoekers.

De expo zou aflopen op 1 maart 2020, maar werd wegens succes verlengd tot 19 april. Omwille van de uitbraak van het coronavirus was het FOMU genoodzaakt de deuren midden maart te sluiten, net als alle andere musea.

Op 19 mei ging het FOMU onder strikte maatregelen weer open en werd de expo een tweede keer verlengd tot 13 september.

Het FOMU neemt de nodige maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19. Voor een bezoek aan de expo moet je vanaf 19 mei vooraf online een ticket kopen en het aantal bezoekers per dag is beperkt.

Om iedereen de kans te geven de expo van Vanfleteren te bezoeken was het FOMU de laatste 2 weekends ook 's avonds geopend.'

Expo Present & Corona Walks

'Present' is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969).

Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan journalistieke, documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Een selectie uit de nieuwe reeks Corona Walks, die Stephan Vanfleteren maakte tijdens de lock down, werd einde juni toegevoegd aan de expo.

Stephan Vanfleteren in de FOMU Collectie

Het FOMU verrijkt zijn collectie met een 25-tal foto's van Stephan Vanfleteren, uit de reeksen 'Belgicum' en 'Nature Morte'. Ook een aantal van zijn beroemde portretten worden toegevoegd aan de collectie van het FOMU.'

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals 26.01.2021 - 17.06u reading time7min

Gratis kaartjes voor uw coronahelden

Wilt u uw coronaheld(en) bedanken met een origineel wenskaartje? Vraag dan een gratis pakketje van vier kaartjes aan via www.herentals.be/coronahelden of haal het op bij · de dienst toerisme (Grote Markt 35) · de KringKruidenier (Lierseweg 132) · de bibliotheek in Herentals (Gildelaan 13) · de bibliotheek in Noorderwijk (Ring 26).

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto