U bent hier

Fons Michiels (CD&V) stopt op 1 januari 2019 met politiek

Herentals
07.05.2018 - 22.18u
Door: Herman Gezelle

Fons Michiels, sinds jaar en dag voor CD&V Herentals OCMW-voorzitter, heeft beslist om geen kandidaat meer te zijn bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

"Na een politieke carrière van 30 jaar wil hij immers vanaf januari 2019 meer aandacht geven aan zijn gezinsleven en andere activiteiten zoals zijn bestuur-engagement bij kOsh," zegt CD&V voorzitter, Mia Snoeys-Hermans. "CD&V Herentals is Fons bijzonder erkentelijk, en garandeert tegelijk dat Fons' werk en aandachtspunten met frisse krachten worden verder gezet.

Fons Michiels was voor de eerste keer kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 1988. In 1989 werd hij schepen van jeugd en ontwikkelingssamenwerking, bibliotheken en informatica.

Nadien werd hij OCMW-voorzitter van 1995 tot 2001 en sinds 2007 is hij dat opnieuw. Onder zijn voorzitterschap breidde de dienstverlening van het OCMW, van het WZC Sint-Anna en van het ziekenhuis enorm uit. Ook de intergemeentelijke samenwerking en de sociale economie-initiatieven kenden een grote groei.

"Het was natuurlijk niet zo'n eenvoudige beslissing want de helft van mijn leven heeft tot nu toe in het teken gestaan van de Herentalse politiek," zegt Michiels. " Inhoudelijk heb ik hard en graag gewerkt aan heel veel concrete dossiers, soms was het pionierswerk.

Dit kon alleen maar omdat ik al die jaren, als schepen en OCMW-voorzitter, heb kunnen rekenen op zeer bekwame, betrouwbare en geëngageerde medewerkers.
Ik vind het trouwens nog steeds een voorrecht om voorzitter te mogen zijn van het OCMW van Herentals. Daarvoor wil ik uitdrukkelijk dank zeggen.
Ik ben ervan overtuigd dat binnen CD&V Herentals de waarden waar ik voor sta nog helemaal gedeeld worden, maar het is nu aan de jongere generatie met hun talenten om die helemaal in de praktijk te brengen."

"Wij vinden het uiteraard zeer jammer dat we volgende legislatuur Fons moeten missen," zegt CD&V voorzitter, Mia Snoeys-Hermans. "Maar wij begrijpen en respecteren zijn keuze. Een ploeg jonge, sociaal geëngageerde, CD&V'ers staat klaar om de "zorg voor zorg" van Fons over te nemen.  Zij zullen in de geest van Fons en met jeugdig enthousiasme het welzijn van alle inwoners van Herentals en zijn deelgemeenten bewaken," besluit Mia Snoeys-Hermans. (pp-pb)

Foto archief Nnieuws.

 imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto