'Fonsy Bellinckx (60 jaar) is geboren in de Nieuwstraat en sindsdien onder de kerktoren van Sint-Amands blijven wonen. Ne "Metschijter" dus. Hij is gehuwd met Ingrid Kempen, vader van Joris, en sinds 1981 zelfstandig AXA bankagent / verzekeringsmakelaar,' zegt lijsttrekker Ben Van Looveren.

"Via mijn beroepsbezigheden kom ik met vele Gelenaren in contact waardoor de positieve zaken en de negatieve problemen in de Geelse maatschappij mij niet vreemd zijn", zegt Fonsy.

Zijn interesse in het Geelse politieke landschap is er altijd geweest. Het mobiliteitsprobleem, het culturele en sportieve verenigingsleven, de algemene uitstraling van onze stad, het reilen en zeilen in de plaatselijke deeldorpen, liggen hem heel nauw aan het hart.

In zijn vrije tijd is hij trombonist en bestuurslid bij de Centrumharmonie en de 2440 Big Band. Op sportief vlak was hij vroeger actief als volleyballer en bestuurslid bij Radak Geel, Gevoc Geel en het huidige VC Geel.

Momenteel slaat hij een balletje tennis op GTC den Bruul en wordt de fiets regelmatig van stal gehaald. Om af te sluiten is Fonsy reeds meer dan 25 jaar lid van de Bruegelianen in Wilders en mede organisator van het Geels Kampioenschap Eiergooien.

"Ik ben ontzettend blij dat Fonsy kiest voor de visie van CD&V Geel. Na de aankondiging van Karolien Leysen en Raf Tormans vorige week kunnen we weer een knaller van een kandidaat aan jullie voorstellen," zegt lijsttrekker Ben Van Looveren.