Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Foodsavers Kempen verzamelt een heel jaar speelgoed voor kinderen in armoede

Foodsavers

Foodsavers Kempen verzamelt, sorteert en herverdeelt voedseloverschotten voor sociale organisaties en OCMW’s. Dagelijks ontvangt de voedselhub ook niet-voedingsproducten zoals verzorging-, huishoud- en decoratieproducten.

Daarnaast is er regelmatig speelgoed dat geschonken wordt door lokale handelaars. Dit speelgoed is nog perfect in orde maar moet plaats maken voor andere producten in de winkelrekken.

Foodsavers Kempen engageerden zich een gans jaar om het geschonken speelgoed te stockeren. Er werden meer dan 300 stukken speelgoed verzamelt waaronder kleurpotloden, leesboeken, waterpistolen, speelgoedauto’s, ballen, gezelschapspelen enzovoort. Vanaf midden november zal het speelgoed verdeeld worden via lokale armoedeorganisaties aan kansarme gezinnen. Zo ontvangt Vzw De Dorpel een mooi pakket aan speelgoed.

Vrijwilligers gaan hiermee aan de slag voor tijdens het kerstfeest. Op die manier ligt er een mooi kerstcadeau klaar voor ieder kind. Herbestemming speelgoed Spelen is voor kinderen meer dan zich kunnen bezighouden. Dankzij spel ontwikkelen kinderen namelijk belangrijke vaardigheden, zowel op motorisch vlak als op het gebied van sociale vaardigheden en denkontwikkeling.

In België leven 13% van de kinderen in armoede, voor die kinderen is toegang tot divers speelgoed niet vanzelfsprekend. Zo kunnen we aan een kwetsbare doelgroep de mogelijkheid bieden om ook afwisselend en verrijkend hun vrije tijd in te vullen. Hilsande Sels, coördinator van Foodsavers Kempen:   “Foodsavers Kempen is een voedselhub. We zamelen voedseloverschotten en -overproductie in bij supermarkten en producenten en verdelen dit voedsel bij sociale organisaties en kansengroepen in de regio Kempen. Hiermee worden mensen in voedselonzekerheid ondersteund.”  

Foodsavers

Deel dit artikel