Str*Eat Chefs organiseert in samenwerking met de gemeente Westerlo op 22, 23 en 24 april 2016 een foodtruck festival in het prachtig park van het gemeentehuis.

De tuin van het voormalige kasteel Jeanne De Merode wordt omgetoverd tot het mooiste terras van de Kempen. De Dienst Toerisme en Toerisme Westerlo vzw organiseerden de voorbije jaren telkens een evenement als opener van het toeristisch seizoen. De laatste jaren was dat een zeer succesvolle picknick aan de Beddermolen. Men vond het echter tijd voor iets nieuws en speelde al een tijdje met het idee van een foodtruck festival.

Via Danny De Jonge, een marktkramer die tevens ook enkele foodtrucks heeft, vond de gemeente een medeorganisator voor het evenement. De gemeente ondersteunt het evenement logistiek en stelt een unieke locatie ter beschikking, die het park van het gemeentehuis toch wel is. Op het festival serveren een 27 foodtrucks creatieve streetfood. De veelal jonge chefs hebben in een foodtruck een hip en trendy alternatief gevonden voor een restaurant of bistro. De organisatoren gingen op zoek naar interessante foodtrucks zodat een gevarieerd aanbod aanwezig is, gaande van BBQ, pasta's en creatief zoet tot foodtrucks die het doen met familierecepten uit landen als Libanon, India en China. Er is een ruim aanbod van streetfood uit alle windstreken. Het festival moet een familiale aangelegenheid worden, vandaar dat ook aan de kids is gedacht. En dan hebben we het niet alleen over wat ze graag lusten maar ook over hun plezier gedurende het festival. Verder zijn er enkele DJ's en live muzikanten.

Podium en concert

We bieden een podium en publiek aan jonge en minder jonge muzikanten. Een overzichtje: Little Kim & the Alley Apple 3: Wat krijg je als je een 'hot jazz' zangeres mixt met 3 honky tonk muzikanten? Juist: western swing! Little Kim & the Alley Apple 3 spelen naast western swing tevens hot club en ouderwetse hot jazz 'n cool swing uit de jaren 1920, zonder gimmicks, zonder drums. Drie oude rotten en een adembenemende jongedame met een stem en uitstraling die iedereen doet smelten. Pino Baresi: Pino’s zangcarrière startte in de jaren negentig toen hij de finaleplaats behaalde in de VTM- soundmixshow. In '95 won hij het 'Festival van het Italiaanse lied' waar Salvatore Adamo de peetvader van is. Hij is dus ruim 25 jaar met muziek bezig. Pino geeft eigen invullingen aan internationale successong. Zelfs in openlucht gaat “het dak eraf”! Bart Buls: Bart Buls "solo" een vakman pur sang die met de grootten te lande speelde, zal alleen met zijn gitaar de grootste rock 'n roll hits, vergeten pareltjes en enkele welgekozen covers spelen. Dat belooft! Oefen je stem alvast want wees er maar zeker van dat je gaat meezingen en brullen op datgene dat BART BULS ten gehore brengt! High Voltage: Jong teenage geweld uit onze regio en graag geziene gasten in jeugdhuizen. Ze brengen stevige rock covers die ongetwijfeld het park in brand steken. Men is gewaarschuwd! En tot slot High Five: De mannen van High Voltage aangevuld met enkele “meiskes” van de muziekschool, zoals ze zelf zeggen. Met de girls mag het iets rustiger, maar het blijft aanstekelijke poprock. Wij zijn alvast overtuigd.

Opener toeristisch seizoen

Het Streetchefs Foodtruck Festival wordt de perfecte opener van het toeristische seizoen in Westerlo. Kom proeven, genieten en ontdekken op vrijdag 22 april van 18 tot 24 uur, zaterdag 23 april van 12 tot 24 uur, zondag 24 april van 12 tot 22 uur. Gratis inkom! Meer info www.streetchefs.be met vriendelijke groeten Kristel Mariën Toerisme Westerlo Sint-Lambertusstraat 4 - 2260 Westerlo info@toerismewesterlo.be www.toerismewesterlo.be 014 54 54 28