U bent hier

Foorkramers willen positief protesteren : N-VA schepen kop van jut

Herentals
20.04.2019 - 15.04u
Door: Herman Gezelle

Vandaag gaat de paaskerkmis op de Grote Markt van start onder een stralende zon. De foorkramers en hun bond VBF hebben de koppen bij elkaar gestoken. Dit om een toch mooi kermisprogramma in elkaar te boksen en positief tegengas te geven op het bericht dat het nieuwe stadsbestuur de septemberkermis afschaft.

Het nieuws dat het stadsbestuur de septemberkermis in Herentals wil afschaffen is ingeslagen als een bom. De foorkramers zijn erg boos, maar reageren positief strijdvaardig.

Vooral de nieuwe schepen (N-VA) die afkomstig is uit Kasterlee, wordt geviseerd en is kop van jut. 

Ook Pater 'Moeze'  Kristiaan, almoezenier van de foorkramers, vindt het niet kunnen dat het schepencollege zo'n onbezonnen en amateuristische beslissing nam.

Géén officiële opening met rondgang en fanfare door spanningen

'Omdat het nieuwe stadsbestuur beslist heeft om de officiële opening met rondgang en fanfare te annuleren wegens de zeer gespannen sfeer, vonden de foorkramers het nodig om enkele activiteiten te organiseren om de kermis in de verf te zetten", zegt Steve Severeyns namens de foorexploitanten.

Zo wordt zondagmiddag kindergrime voorzien, op dinsdag is er een prikkelarm moment en op woensdag, de laatste dag van de kermis wordt een 2 euro-dag georganiseerd. Voor die prijs mag je dan overal op of in. De kermis zal ook alle dagen openblijven tot 22u.

De bedoeling is om dit door te trekken naar de septemberkermis. De foorkramers zijn zich bewust van de pijnpunten van de kermis en willen er graag aan werken. "Een generatie foorkramers staat te popelen om de kermis nieuw leven in te blazen.

Hopelijk in samenwerking met het stadsbestuur, dat wij oproepen tot dialoog om de kermissen in Herentals te behouden." (pp)

Foto's septemberkermis 2018 : opening met rondgang stadsbestuur en fanfare - Peter Verstraeten / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto