U bent hier

Fors meer verkeersdoden in provincie Antwerpen: 'Pakkans voor rijden onder invloed moet veel hoger'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
03.10.2019 - 14.24u
Door: Herman Gezelle

Er zijn in de eerste 6 maanden van dit jaar 41 verkeersdoden gevallen in de provincie Antwerpen. Dat zijn er 12 meer dan vorig jaar. "De pakkans voor rijden onder invloed moet veel hoger", zegt provinciegouverneur Cathy Berx. Zij maakt zich ook zorgen over het groeiende probleem van rijden na druggebruik en het gebruik van (het niet strafbare) lachgas.

Volgens de nieuwe verkeersveiligheidsbarometer van het verkeersinstituut VIAS is het aantal verkeersdoden in Vlaanderen in een jaar tijd gestegen van 124 naar 152. Dat is het hoogste aantal sinds 2016.

Vooral het aantal ongevallen met automobilisten en voetgangers neemt toe. Het aantal ongevallen met fietsers daalt in Vlaanderen wel van 40 in de eerste helft van vorig jaar naar 32 in de eerste helft van dit jaar. (cb)  Foto's Nnieuws.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto