Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Forse toename herstelaanvragen elektrotoestellen'

Elektromic, de Kempense elektrowinkel met vestigingen in Geel, Herentals, Lier en Hove, breidt hun herstelaanbod uit. Een ploeg van eigen techniekers ontfermt zich over defecte elektrotoestellen en geeft ze een langer leven.

"De vraag naar herstellingen is de laatste tijd fors toegenomen", merkt zaakvoerder Koen Michiels op. "Mensen gaan bewuster om met hun apparaten. Deels omdat een reparatie duurzamer en milieuvriendelijker is, maar ook omdat het vaak een verschil maakt in hun portemonnee".

Elektromic is al 54 jaar een vaste waarde in de regio. Vader Jos Michiels startte in 1968 met een elektrowinkel op de Pas in Geel, later verhuisde hij naar de Molseweg, waar zijn zoon Koen sinds 2009 het roer in handen heeft. De voorbije jaren traden Elektro Helsen in Herentals, Elektro Willoqué in Lier, Elektro cox in Beringen en Elektro Sergeyssels in Hove toe tot de groep, die nu 4 fysieke vestigingen telt.

Meer vraag naar herstellingen

"Naast advies en verkoop is ook de dienst na verkoop één van onze belangrijke troeven", legt Koen Michiels uit. "We beschikken over een eigen team van techniekers die zowel in eigen atelier als bij de mensen thuis installaties en herstellingen uitvoeren. We merken dat de vraag naar reparaties de laatste maanden sterk is toegenomen. Mensen denken wat langer na vooraleer ze een defect toestel zomaar weggooien, en dat is een goede evolutie."

Servicewebsite

Om de toevloed aan herstelaanvragen in goede banen te leiden, werd onlangs een aparte website opgestart, gericht op de binnenkomende herstelaanvragen. "Afhankelijk van het type toestel, de locatie en het soort van herstelling, wordt één van onze techniekers ingeschakeld", legt Koen uit. "Om dit alles op een efficiënte manier te organiseren, kunnen onze klanten alle nodige gegevens op een eenvoudige manier ingeven en worden ze snel verder geholpen."

Technieker aan huis

Ook voor toestellen die elders werden aangekocht, kan een herstelaanvraag ingediend worden. "We merken dat mensen niet altijd meer weten waar ze een bepaald apparaat hebben aangekocht, maar dat is bij ons geen probleem", zegt Koen. "We bieden ondersteuning voor zowat alle elektrotoestellen en huishoudapparaten van alle merken." Afhankelijk van het type toestel komt onze technieker aan huis, zoals bij wasmachines, diepvriezers, tv-toestellen en inbouwapparaten. Kleinere apparaten zoals stofzuigers, en radiotoestellen kunnen binnengebracht worden in Geel, Herentals, Lier en Hove.

Smartphone repair in de lift

Er is een opmerkelijke stijging bij de reparaties van allerhande smartphones en Apple iPhones. "Er wordt wel wat budget gespendeerd aan een nieuwe smartphone, en dan is het logisch dat een herstelling in de meeste gevallen interessanter is dan de aankoop van een nieuw toestel", merkt Koen op. "Omdat wij enkel met originele en door de fabrikant goedgekeurde onderdelen werken, blijft het toestel steeds optimaal functioneren. We geven ook garantie op de herstellingen van iPhones en smartphones."

https://service.elektromic.be

Deel dit artikel