U bent hier

Fototentoonstelling zet 35 jaar stedenband Santo Tomás - Mol in de kijker

Mol
04.12.2020 - 17.20u
Door: Mark Jaspers

Met een fototentoonstelling zetten het gemeentebestuur Mol en het Nicacomité 35 jaar stedenband Mol – Santo Tomás in de kijker. Normaal zou 2020 een feestjaar worden met tal van activiteiten, maar corona gooide ook hier roet in het eten.

De foto's worden nog tot eind december tentoongesteld in het hoekhuis Rex, Statiestraat – Smallestraat. Deze geeft je een beknopt beeld van 35 jaar samenwerking.

Sinds april 1985 heeft Mol een stedenband met de gemeente Santo Tomás, gelegen in de regio Chontales, in het groene hart van Nicaragua, aan de oevers van de rio Mico.

In beide gemeenten werken de gemeentebesturen, de basisgroepen en hun jongerenbewegingen en de bevolking samen aan de stedenband. Hierbij gaat de aandacht naar hulpprogramma's, sensibilisatie, uitwisseling van mensen en ideeën en technische ondersteuning.

Concreet werkt de stedenband rond onderwijs, gezondheidszorg, woningbouw, milieu, lokale economie, drinkwatervoorziening, jeugdwerk en gemeentelijk beleid.

Door de jaren zijn er verschillende uitwisselingen geweest van Nicaraguanen in Mol en van Mollenaren in Nicaragua. In 2020 staat de teller op 35 jaar stedenband: een jaar dat gevuld zou moeten zijn met feestelijkheden. Maar de coronapandemie besliste daar anders over.

www.nicamol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto