Na de ruime overwinning thuis tegen Jette moest Real naar Halle, de enige profploeg in het Futsal in België, torenhoog favoriet op de titel. Geen geschenk dus voor de Herentalsenaren die nog naar hun beste conditie moeten groeien.

'Hitou was er vorige match voor het eerst bij, Qoli zat voor het eerst in de selectie', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter Real.  'Beiden terugkerend van een zware blessure. De eerste vijf minuten was Halle-Gooik continue aan de bal, kansen waren echter amper te bespeuren. Achteraan zat het goed dicht bij de bezoekers.

Doelman Talhaoui moest slechts één keer tussenkomen. Op de zesde minuut echter een foutje, verkeerd intrappen van Dahmani op Bouri, die zijn man vergeet en Tiago De Bail makkelijk de 1 – 0.

Direct echter een kans voor de bezoekers maar El Attabi op Christiano Barbosa en ook Dahmani kortbij. Na zo'n acht minuten, knappe tegenaanval van de thuisploeg en Gabriel zorgt voor de 2 – 0.

Twee minuten later weer een snelle counter en Dilliën voor de 3 – 0 halfweg e eerste helft. Counter en kill zei TV verslaggever, terecht. Geen man overboord, diepe pas Qoli op Dahmani en een prachtige punter buitenkant rechts, 3 – 1.

Direct een nieuwe kans voor de bezoekers maar Fashi net naast, goed voor de match. Corner via Gréllo, hij ziet Gabriel, helemaal vergeten door de bezoekers en 4 – 1. Twintig seconden voor de rust, foutje van de leider, Hitou en 5 – 1.

De thuisploeg op rozen. Start 2e helft en schitterende aanval via Dahmani, knappe pas op Bilal Bouri en die zorgt even knap voor de 5 – 2. Direct nadien, El Fashi op Hitou en net geen 5 – 3. Vier minuten verder en El Fashi op de tegenaanval, pasje op Hitou en zowaar 5 – 3. We hebben weer een match. Minuutje later, hoekschop op Diogo en staalhard binnen, 6 – 3.

Opnieuw hoekschop op Diogo en in één keer op doel, paal. Na acht minuten weer een ingestudeerd nummer en De Bail 7 – 3. En dan tien minuten voor het einde, voorzet Hitou en zuiver handspel van Dos Santos, scheidsrechter links wijst naar de stip, scheidsrechter rechts fluit voor foutje van Real, niks aan de hand echter, dan nog twee keer geel voor Talhaoui.

Geen penalty, geen 7 – 4 en nog een mannetje minder, 8 – 3, een scheidsrechterlijke blunder. Waarom zijn er in godsnaam twee scheidsrechters als er maar eentje iets te vertellen heeft ? Zeven minuten voor het einde, El Fashi, topper en ja hoor 8 – 4. En zowaar Herentals met een vliegende keeper en de scheidsrechters nog eens in de schijnwerpers, jongens toch.

En drie minuten voor het einde het laatste doelpunt, Steven Dilliën en 9 – 4. Meteen ook de eindstand na een mooie wedstrijd, verdiende overwinning van de thuisploeg, Europese topper en hoog boven de rest in België.