Noorderwijk moest ook voor zijn 3e wedstrijd van het seizoen voor de derde keer op verplaatsing. Afspraak was bij de vijfvoudige Belgisch kampioen, de ploeg van de laatste jaren en in volle voorbereiding op de Champions League begin oktober.

'Zelfs al mistte de thuisploeg wel wat gekwetsten, maar met een kern van 20 profs en een coach die in Spanje jarenlang de numero één was in het Futsal eten ze nog alle tegenstrevers in België op', zegt Eddy Lambaerts Real.

'Noorderwijk had er een lastige week opzitten, de onverwachte nederlaag in Borgloon had er die ingehakt. Maar de technische staf kreeg zijn ploeg op één lijn.

En ze gingen vol voor de punten, de verdediging stond als een blok, Halle-Gooik vond geen gaatje, Noorderwijk telkens bijna, El Fashi en El Ghaadaoui stonden sterk te spelen vooraan, creëerden de kansen maar de afwerking was in de Mixx in Herselt gebleven.

Het bleef spannend voor de rust, de bezoekers hun vizier stond niet scherp genoeg, hoog over, ver naast maar de thuisploeg kwam niet in de buurt van Realdoelman Talhaoui. El Ghaadaoui alleen voor de Franse thuisdoelman met trap onbesuisd over.

Zo blijft het 0 – 0 tot aan de rust, ongewoon in het Futsal maar de supporters zagen een mooie wedstrijd die alle kanten uit kon. De ploeg van coach Heremans kwam met nog meer offensieve bedoelingen uit de cabines, Halle-Gooik met het thuisvoordeel, maar achteraan zat het zeer goed bij de Elmos boys, een uitstekende Dhamani, zeer sterk gestart aan het seizoen, doelman Talhaoui nooit in de problemen en de prikken bleven aarts gevaarlijk, spits El Attabi zat dan wel in de greep maar het bleef mooi zaalvoetbal.

In de 28e minuut is er wat geharrewar voor het doel van de bezoekers, niemand ziet het goed, lichte overtreding en toch wel strafschop zeker. Dujaquier achter de bal en 1 – 0 voor de thuisploeg.

Maar de bezoekers zijn helemaal niet onder de indruk, eerst wordt Bouri in de grond geboord door Carpes De Bail met geel een vrije trap tot gevolg, El Fashi achter de bal en bingo en oververdiende gelijkmaker.

De wedstrijd ligt met nog tien minuten op het bord helemaal open, Halle-Gooik staat met vijf fouten op ééntje van een tienmetertrap tegen. Zo werkt dat echter niet met de Belgische scheidsrechters, geen enkele heeft topniveau. El Ghaadaoui krijgt geel voor een discussie met een supporter, zijn tweede en meteen ook rood, een kantelmoment.

Twee keer geel voor discussiëren, iedereen weet dat je moet zwijgen op het veld, scheidsrechter heeft het bij het rechte eind maar met een slimme meelevende scheidsrechter mag onze tovenaar verder spelen en kwam de winst kortbij.

Vijf tegen vier en als de straftijd bijna ten einde is valt het doelpunt, 2 – 1. Nog vier minuten om op zijn minst gelijk te maken. De ploeg uit de Zuiderkempen speelt complex loos, neemt veel initiatief, Bouri en "vliegende keeper" Dhamani missen de niet te missen kansen.

En dan valt op veertig seconden van het einde de 3 – 1, in de laatste seconde ook nog de 4 – 1. Noorderwijk laat het liggen op de cruciale momenten, deels door eigen schuld, deels door een alweer ondermaats fluitend trio.

De penalty was "zeer licht", met de 1 – 0 tot gevolg, de twee gele kaarten voor reclameren zijn volgens het boekje juist, volgens de geest van de wedstrijd echter onnodig met de dodelijke 2 – 1 als gevolg.

Dhamani die net niet de 2 – 2 maakt, seconden voor het einde, de thuisploeg, nog niet op zijn best, maar speelt het slim uit met twee doelpunten op veertig seconden in die verduiveldste laatste minuut.

De toeschouwers zagen een mooie wedstrijd, de Futsal liefhebbers voor de tv thuis werden ook verwend, best hoogstaand, sportief en de beste ploeg van het land met de 3 punten.

Maar dit Noorderwijk begint vrijdag aan zijn inhaalrace tegen Mouscron, het is oktober en eindelijk de eerste thuismatch' (el)