Een vorstelijk decor en een royale portie groen: het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Hoven betekent stappen in stijl.

De update door Toerisme Provincie Antwerpen resulteert in 64 km nieuwe trajecten, 6 extra kasteeldomeinen, 5 suggestielussen én een gloednieuwe wandelkaart.

Kies voor een herfstwandeling die je fantasie prikkelt: van elegante kastelen tot stoere forten, van vrome abdijen tot duivelse natuur ...

De 'hoven van playsantie' in de Kempen - ooit de zomerresidenties van rijke Antwerpenaren - doen altijd een beetje wegdromen.

Het vernieuwde wandelnetwerk Kempense Hoven loodst je langs nóg meer riante villa's, landhuizen en kasteeldomeinen.

Zo creëerde Toerisme Provincie Antwerpen extra verbindingen met o.a. het Vrieselhof in Ranst, Hof ter Linden in Schilde, het kasteel van Schoten en Het Hof in Vosselaar.

Mix van erfgoed en natuur

Niet alleen de kastelen spreken tot de verbeelding. Dat doen ook de forten en bunkers langs de Antitankgracht. Of de trappistenabdijen in Westmalle en Brecht.

Tegelijk serveert wandelnetwerk Kempense Hoven veel groen. In Eksterheide en Duivelskuil, twee voormalige kleiputten op de grens van Beerse en Rijkevorsel, spot je zeldzame watervogels. Het Zoerselbos betekende een onuitputtelijke inspiratiebron voor de verhalen van Hendrik Conscience. En Park Vordenstein schopte het tot een van de tien mooiste Green Flag Award parken ter wereld!

Voor elk type wandelaar

Toerisme Provincie Antwerpen breidde het netwerk uit met 64 kilometer nieuwe trajecten in o.a. Sint-Lenaarts (Brecht), Schoten, Vosselaar en Wijnegem.

De vijf suggestielussen op de nieuwe wandelkaart vormen evenveel aanraders: Kidsproof avontuur in De Lilse Bergen (5,1 km), Bourgondisch wandelen in Malle (9,7 km), Drempelvrij in Vordenstein (3,7 km), Zoerselbos (9,6 km) en Eksterheide en Duivelskuil (8,1 km).

Gedeputeerde voor toerisme De Haes: "Meteen een mooie illustratie van de veelzijdigheid van dit vernieuwde wandelnetwerk. Natuurfan, 'slow' stapper, minder mobiele wandelaar of families met jonge kinderen: het netwerk Kempense Hoven verwent elk type wandelaar. Honderden kilometers inspiratie voor een opbeurende herfstwandeling."

PRAKTISCHE INFO

Meer info:
Wandelnetwerk Kempense Hoven omvat 460 kilometer routes langs knooppunten in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar, Wijnegem en Zoersel.

De bewegwijzering gebeurt met rechthoekige rood-witte borden met nummers.  De kaart van het wandelnetwerk Kempense Hoven kost 8 euro.  Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten.

Meer details, suggestielussen en bestelinfo kaart op Kempen.be.'  Foto provincie.