U bent hier

Francesco-paviljoen krijgt nieuwe invulling in Herentals : 'Leefbaar ?'

Herentals
21.02.2020 - 22.50u
Door: Mark Jaspers

Vanmiddag opende Upstores City in het gebouw van de voormalige kOsh aan Bovenrij 30 zijn deuren. Enkele oude klaslokalen doen nu dienst als winkelruimte, kantoor, vergaderzaal of receptieruimte.

'Dat oude of leegstaande gebouwen nieuwe invullingen krijgen en vaak met gemengd gebruik is ondertussen niet meer nieuw', zegt organisator Truienaar Lars Haesen.

'Opvallend aan het concept Upstores City is de betrachting om nieuwe en startende ondernemers opnieuw naar het stadscentrum te lokken met aantrekkelijke huurmogelijkheden.

Betaalbaarheid en flexibiliteit zijn belangrijk. Huurders krijgen binnen Upstores City de mogelijkheid zichzelf te testen en bij succes door te groeien naar een vast winkelpand in de stad.

Maar ze hebben ook het recht om te falen en hun huurperiode zonder gevolg onmiddellijk stop te zetten.  Op het gelijkvloers kan je gezellige shops ontdekken met allerhande produkten.

De eerste verdieping is uitgerust met een receptieruimte en vergaderzaal die door iedereen kan gehuurd worden per dag of avond of zelfs voor slechts enkele uren.

Alle andere lokalen doen dienst als kantoor voor diverse ondernemingen.'

Bezieler van het project is Lars Haesen, 43 jaar, uit Sint-Truiden.

www.upstores.be

Opinie : Gaat deze Upstores in het  Francesco-paviljoen een even stille en snelle dood sterven, net als het met veel bombarie aangekondigde 'Zandpand' (Zandstraat) ?  Ja, zeggen ondernemers en economen uit Neteland. (Frans Van Veldhoven)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto