Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francis Rombouts pakt brons op Europees kampioenschap boccia

Francis Rombouts - European Para Championships

Op de European Para Championships, dat verschillende Europese kampioenschappen G-sport bundelt, won Francis Rombouts uit Tielen zaterdag de match voor brons tegen de Portugees Araújo. Onze bocciatopper won de kleine finale in Rotterdam met 6-0.

Francis Rombouts was, na de verloren halve finale donderdag, gebrand op het behalen van een medaille op het Europees kampioenschap. In de kleine finale stond hij tegenover de jonge Portugees David Araújo. Ondanks de wedstrijd enkele uren werd uitgesteld, was Francis niet van de kaart.

Hij opende sterk in het eerste end en liet de Portugees daarna nooit meer in de wedstrijd komen. Rombouts won uiteindelijk met overtuigende 6-0 cijfers.
Het is een super gevoel”, vertelde Francis na zijn wedstrijd. “Ik had de hele wedstrijd onder controle, ik behaalde opnieuw mijn beste spelniveau waarbij alles lukte .”

In 2005 behaalde ‘Blackjack’ al zilver op het EK en vorig jaar eindigde hij op een knappe vierde plaats op het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. Rombouts merkt wel een verschil met zijn zilveren medaille op het EK in 2005.

Het niveau is relatief hetzelfde gebleven, maar de sport is gegroeid qua populariteit. De aandacht groeit en opmerkelijk meer landen nemen deel. Wat alleen maar positief is voor de bocciasport.”

Het is de eerste keer dat de Europese kampioenschappen in deze vorm plaatsvinden. De multidisciplinaire competitie brengt tien G-sporten samen in dezelfde gaststad (Rotterdam). 17 Belgische atleten nemen deel in vier verschillende disciplines (boccia, boogschieten, badminton en wielrennen).

Wat is boccia?

Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque.  Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm en kan  individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen.

Bekijk hier het programma en de resultaten van de G-sporters in Rotterdam
 

Foto : Francis met brons - European Para Championships.

Francis Rombouts - European Para Championships

Deel dit artikel