Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Francis Rombouts uit Tielen neemt deel aan wereldkampioenschap boccia in Rio

Francis Rombouts

Van 2 tot en met 14 december wordt in Rio de Janeiro (Brazilië) het wereldkampioenschap boccia georganiseerd. Francis Rombouts neemt er deel aan het enkelspel in de klasse BC2. "Mijn focus ligt eerst op de poulematchen."

De 38-jarige bocciatopper uit Tielen zakt als enige Belg af naar de Braziliaanse metropool. De speler van sportclub Spinnaker (G-sport Vlaanderen) wil zich concentreren op de groepsfase vooraleer hij verder vooruitkijkt. 

“De laatste World Cup in Bahrein was een teleurstelling (Francis verloor zijn poulewedstrijden, nvdr) en ik wil die graag met een goed WK doorspoelen. Ik wil mijn poulewedstrijden winnen en daarna zie ik wel.”

Francis was van 21 tot 27 november mee op de topsportstage in Belek. Voor het eerst gingen Olympiërs en Paralympiërs samen op stage, een grote stap vooruit volgens Rombouts. “Die stage met Team Belgium en Paralympic Team Belgium in Belek gaf mij een heel goed gevoel. Alle topsporters samen, dat was super en ik voelde aan dat we gelijkwaardig waren", zegt 'Blackjack', die er zijn goesting voor een goed WK aanzwengelde. "Die stage motiveerde me om extra hard te trainen voor het wereldkampioenschap.”

Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm.

De loting vindt plaats op maandagavond 5 december (Braziliaanse tijd). Je kan die dinsdagochtend via onderstaande webpagina raadplegen.

Francis speelt op dinsdag 6 december zijn eerste wedstrijd. Het enkelspel vindt plaats van 6 tot 10 december.  Foto Paralympic Team Belgium.

Resultaten, livestreams en programma : https://www.gsportvlaanderen.be/activiteiten/wereldkampioenschap-boccia

Francis Rombouts

Deel dit artikel