Een datum waarop de horeca opnieuw zal mogen openen is er nog niet. Maar er is nu wel al een gids met de veiligheidsmaatregelen die zullen gelden in de restaurants en cafés.

Daarover heeft de horecasector een akkoord bereikt met de experten die de exit uit de coronamaatregelen begeleiden en met de regering.

Aan de toog hangen zal niet meteen weer mogelijk zijn. Zowel op café als op restaurant zal de bestelling en de bediening aan tafel moeten gebeuren.

Frank Rastelli, waard van De Zalm, restaurant Bain-Marie, hotel Karmel en De Kluis in Herentals : 'Het zal puzzelen worden om de zaak rendabel te maken.

Als we ons personeel terug inschakelen, moeten ze natuurlijk ook terug betaald worden op het einde van de maand.

En het was nu al de eindjes aan elkaar knopen, dus ik vraag mij af hoe wij dat gaan klaarspelen met de helft van de klanten, zonder toog...'

Die tafels zullen ook op anderhalve meter van elkaar staan, kwestie van de fysieke afstand zo goed mogelijk te kunnen bewaren.

Alle horecazaken zullen ook om middernacht de deuren moeten sluiten. (VRTNWS) en eigen berichtgeving.

Op de foto : Bestuursleden Horeca Middenkempen met als voorzitter Joris Wils (midden), en Matthias De Caluwe, CEO Horeca Vlaanderen / Frank Rastelli & klanten / Nnieuws archief.