Frans De Cock, fractieleider gemeenteraad voor de Open VLD wi in een bijgevoegd punt op de  gemeenteraad vragen dat de raadsleden eendrachtig en tijdig in beroep gaan tegen de afgeleverd milieuvergunning voor het slachthuis De Lokery in Oevel.

Frans De Cock: "Het actiecomité (waarvan ik deel uitmaak) tegen het varkensslachthuis van De Lokery nv te Oevel werkt momenteel aan een beroepschrift bij de Vlaamse minister voor Leefmilieu tegen de beslissing van de Bestendige Deputatie van Antwerpen dd. 22.01.2015. om een milieuvergunning af te leveren voor een nieuw varkensslachthuis te Oevel .

Het zou een zeer sterk signaal zijn naar de bevoegde minister als de voltallige Westelse gemeenteraad eveneens een beroep zou indienen tegen de afgeleverde milieuvergunning voor De Lokery nv. (door de Bestendige Deputatie).

Daarom heb ik eind januari een toegevoegd agendapunt ingediend voor de gemeenteraadszitting van aanstaande maandag 23 februari.

In dit agendapunt vraag ik dat de gemeenteraad van Westerlo beslist om tijdig een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Vlaamse minister voor Leefmilieu tegen de beslissing van de Bestendige Deputatie van Antwerpen dd. 22 januari, waarbij een milieuvergunning klasse I werd afgeleverd aan De Lokery nv voor het exploiteren van een varkensslachthuis te Oevel-Westerlo.

Dit beroepschrift dient zowel inhoudelijke argumenten als argumenten van proceduriële aard te bevatten. Enerzijds worden cruciale problemen in het aanvraagdossier niet of onvoldoende behandeld door de Deputatie, anderzijds kunnen mogelijke procedurefouten worden ingeroepen."