U bent hier

Frans Masereel in Lakenhal : 'Van zinkografie tot aquarel'

Herentals | Kempen regio
14.05.2016 - 00.31u
Door: Herman Gezelle

Curator en Masereel-kenner Roger Vander Linden stelde speciaal voor 't Schaliken een expositie samen van één van de meest talentvolle Belgische kunstenaars. Hij selecteerde werken uit private en museale collecties en bracht ze samen in een unieke en exclusieve tentoonstelling.

Vrijdagavond kwamen in de Lakenhal een 20-tal kunstliefhebbers genieten van de vernissage.

Frans Masereel (1889-1972) is één van die Belgische kunstenaars die met al hun talent een mensenleven lang vrede, vrijheid en menselijke waardigheid in het algemeen verdedigd hebben. Zijn strijd tegen verdrukking en geweld vereeuwigde hij in pregnante tekeningen, boekillustraties, schilderijen, zinkografieën, aquarellen en houtsneden. Zijn 'romans in beelden' bezorgden hem wereldfaam op een moment dat hij in eigen land vrijwel onbekend bleef.

De ludieke aquarellen uit de jaren twintig vormen ongetwijfeld een picturaal hoogtepunt in Masereels carrière. Hun speelsheid en vlugge geniale borstelstreek doen ons terugdenken aan de vroegere zinkografieën. Het één is het gevolg van het ander. 't Schaliken wil dit totaal onbekend facet van een onze markantste artiesten in het daglicht stellen.

Masereel met penseel - Van zinkografie tot aquarel : nog tot zondag 10 juli in de Lakenhal (elke vrijdag, zaterdag, zondag van 14:00 tot 17:00u).

Marcel Nelis / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto