U bent hier

Frans Schellens komt kleinzoon Stef aanmoedigen

Herentals | Kempen regio
17.04.2018 - 21.51u
Door: Herman Gezelle

Zondag was het alle hens aan dek voor VC Herentals met het bezoek van buren KFC Houtvenne. Rood-wit kreeg een nederlaag te verwerken die verregaande gevolgen heeft : 0-4. Alle vier goals kwamen van topscorer Glenn Van Asten.

Houtvenne-aanvaller Stef Vervoort deed in de eerste helft fris en monter z'n duit in het aanvallerszakje.  Stef is de kleinzoon van Frans Schellens, in de jaren 50-60 stervoetballer bij Kon. Berchem Sport en later er nog hoofdtrainer. Frans (82) kwam zondag samen met z'n echtgenote, en zoon Dirk Schellens (Groep Anthonissen) met vrouwtje Greet voor Stef en Houtvenne supporteren.

'Ik ben heel fier op m'n kleinzoon Stef', lacht Frans Schellens. 'Hij doet altijd z'n best, volop inzet met inzicht in het spel. M'n voetbalgenen heeft Stef zeker in de benen. 

'Bij Berchem Sport speelden erg bekende spelers of talenten zoals Marcel Dries, Ludo Coeck (even in het eerste elftal tot hij in '72 naar Anderlecht verkaste) en doelman Tony Goossens. Ook Rik Coppens was verschillende jaren speler-trainer of trainer en leidde de club o.a. naar promotie naar Eerste Klasse in '72. In de jaren 80 debuteerde Eric Van Meir bij Berchem op het hoogste niveau.

Toen kwamen nog duizenden supporters naar het voetbal kijken. Dat is nu wel anders', besluit Frans Schellens.

Op de foto : Dirk Schellens (Groep Anthonissen), opa Frans Schellens en kleinzoon Stef Vervoort.

Guy Verellen/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto