U bent hier

Fraudeonderzoek Belgisch voetbal - Baas van FGP Limburg is "onbezoldigd bestuurder" bij KVC Westerlo, stelt club

Vlaanderen | Westerlo
27.11.2018 - 12.50u
Door: Herman Gezelle

Kristiaan Vandepaer, baas van de federale gerechtelijke politie van Limburg die belast is met het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal, is ook bestuurder van voetbalclub KVC Westerlo. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag.

Westerlo zegt in een reactie dat het om een onbezoldigd mandaat gaat en dat Vandepaer alleen adviseert inzake veiligheidsmaatregelen.

De krant baseert zich op gegevens van de Kruispuntbank van Ondernemingen, waaruit blijkt dat Vandepaer bestuurder is bij KVC Westerlo.

Als directeur van de FGP Limburg leidt hij niet rechtstreeks het fraudeonderzoek, maar hij wordt wel op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek en de inhoud van het afluisteren van telefoongesprekken, aldus La Dernière Heure.

Westerlo bevestigt in een reactie op de clubwebsite dat Vandepaer sinds 2003 onbezoldigd bestuurder is van de club. "Dhr. Vandepaer maakte nimmer deel uit van het dagelijks bestuur en gaf enkel advies inzake veiligheidsaangelegenheden", onderstreept KVC Westerlo. (belga)

Op de foto : vlnr : Wilbert Paulussen ( landelijke Recherche ), Fred Westerbeke ( Hoofdoffecier van Justitie ), Frédéric Van Leeuw ( Federaal Procureur ) Guido Vermeiren, ( Procureur des Konings Limburg ), Kris Vandepaer ( Gerechtelijk directeur FGP Limburg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto