U bent hier

Freinetschool ‘De Steltloper’ blijft open

Geel | Neteland
19.09.2013 - 21.29u
Door: Hans Van Donderen

Het stadsbestuur onderzocht samen met de directie van de scholengemeenschap de toekomstmogelijkheden van freinetschool ‘De Steltloper’. Een herverdeling van lestijden tussen SBS Geel-Zuid en freinetschool ‘De Steltloper’ maakt het mogelijk om een pedagogisch verantwoord pakket voor beide stedelijke scholen uit te werken. Op die manier is de toekomst van de freinetschool in Oosterlo verzekerd.

In mei besliste het stadsbestuur om na het schooljaar 2013-2014 de werking van stedelijke freinetschool ‘De Steltloper’ stop te zetten. De Steltloper, onderdeel van stedelijke basisschool Geel-Zuid en van de scholengemeenschap stedelijk onderwijs Geel slaagde er niet in om zelfstandig te functioneren. Na reacties van ouders en personeel beslisten burgemeesterVera Celisen schepenGriet Verhesenom het dossier opnieuw te onderzoeken.

herbereking lestijden

Een herberekening van lestijden voor de schooljaren 2014-2015 en 2015-2016 toont aan dat ‘De Steltloper’ in de toekomst als zelfstandige vestiging kan werken. Dit betekent dat er voldoende lestijden zijn voor een voltijdse leerkracht per groep, een leerkracht lichamelijke opvoeding en een pedagogisch coördinator in freinetschool ‘De Steltloper’. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto