Zo'n honderd toneelliefhebbers beleefden vrijdagavond de première van “Frustration Island” van het Vierde Oor Olen. Iedereen werd tijdens de pauze en na de voorstelling blij verrast met Tzatziki en Taramas.

Dit toneelstuk, onder regie, bewerking en choreografie van Edith Vande Schoor en waarin ze zelf een kleine rol vertolkt, is alles behalve de klassieke komedie Ilias en Oddysee van Homerus. Gepakt met een thermos koffie en boterhammen trekt Odysseus met zijn drie spitsbroeders Homer, Metaxa en Björn ten strijde naar Troye. Wanneer hij na de oorlog terug huiswaarts keert, loopt er één en ander duchtig fout.

Odysseus weigert de goden te danken voor de overwinning en haalt hiermee de vloek van Posseidon, de god van de zee, op zijn hals. De vier makkers strijden tegen cyclopen, doorstaan stormen, vallen wel of niet voor wulpse verleidingen, bezwijken bijna aan geurige plastieken bloemen, overleven winderige prinsen en blijven twintig volle jaren rondzwalpen op zee.

De vraag is of onze Griekse helden heelhuids thuis geraken. Wil je het weten, lekker lachen maar ook gepakt zijn door de emotie? Reserveer dan snel. Ga naar www.hetvierdeoor.be of bel naar 0475 52 35 13.  Speeldata zijn 23, 29, 30 nov., 6, 11, 13, 14 december telkens om 20.00 u. Op 08 en 15 dec. om 15.00 u.

Foto's en verslag : Johan Temmerman / Nnieuws