Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

FT Antwerpen - Real Elmos Herentals 5-7 : 'Real wint verdiend in het hol van de leeuw'

Real

Vrijdagavond stond er het jaarlijkse voetbalfeest in Het Rooi op het programma tussen Herentals en Antwerpen. Beide teams kennen elkaar heel goed.

Meerdere bezoekende spelers begonnen hun carrière bij FTA. Ook de vorige jaren waren dit vaak spektakel wedstrijden maar telkens trok Real aan het kortste eind in het hol van de leeuw. De ploeg van coach Yves Heremans kreeg vorige week een stevige tik van kampioen Anderlecht en Antwerpen stond mee op kop na een sterk seizoensbegin, o.a. een gelijkspel tegen Anderlecht en Châtelet en Hasselt van de kaart geveegd.

Antwerpen had in het begin licht veldoverwicht, zo trapte Adnane nog tegen de Herentalse paal maar deed El Fashi dat ook aan de overkant, onderkant lat en buiten. De eerste echte tegenaanval, balverlies van Buyl door een opzittende Bilal en knap en hard in het bovenhoekje door Mo El Fashi, 0–1 na acht minuten. Even later Yachou die zich voorbij Moussaoui wringt en hard in de rechterbenedenhoek trapt voorbij Durot, 0–2. Minuut vijftien, nieuwkomer, Spanjaard Nacho Caballero, met een bal over het hele veld en een prachtige lob van El Fashi, enig mooi opwippertje over de thuisdoelman, 0-3.

Dahmani ontfutselt even later de bal, op de lijn staat Yachou en die poeiert hem op dezelfde wijze als zijn eerste, rechterbenedenhoek onder Durot en 0–4. Net voor de pauze vallen nog twee doelpunten, Dahmani sprint het hele veld over en zowaar 0–5 voor Herentals. In de slotseconde nog een hoekschop voor FTA en Adnane mag eenvoudig binnentikken. De Elmos boys waren nog aan het genieten van de unieke vijf nul voorsprong en vergaten te verdedigen. Ruststand 1–5, niet te geloven.

FT Antwerpen begon gemotiveerd aan de tweede helft, in Futsal kan het immers snel gaan, maar kansen, die waren er niet. Minuut 26 en Dahmani kopt de bal over de hele Antwerpse verdediging, Yachou alleen voor de thuisdoelman en een mooi opwippertje over de doelman, 1–6.

Jasper Buyl kan echter snel tegenscoren, 2–6, er is nog een wedstrijd. Maar nog geen minuut later rollen de broertjes Bouri de thuisdefensie op, Ali niet zelfzuchtig en Bilal onder de keeper in het doel, 2–7. Wat gebeurt er in Het Rooi allemaal? Nog diezelfde minuut trekt Antwerpenaar Assiri Bilal Bouri duidelijk bij zijn truitje, scheids fluit niet en het wordt 3 – 7, nog acht minuten te spelen, het kan nog. Zeker als even later diezelfde Bilal Bouri zijn tweede geel krijgt (rood dus), nog steeds mekkerend over de vorige fout en Fakiri trapt de hierop volgende tienmetertrap keihard binnen en 4-7 op het bord op zeven minuten voor het einde.

Bij Antwerpen geloven ze er nog in maar Herentals is gewoon de betere ploeg, de verdediging staat sterk te spelen, doelman Talhaoui speelt zijn mindere partij tegen Anderlecht helemaal weg, is wakker en elke tegenprik is gevaarlijk. In de laatste seconde kan thuiskapitein Sababti nog voor de 5–7 eindstand zorgen maar de drie punten gaan mee naar de Kempen.
Wat een statement, ook vorig seizoen verloor Antwerpen van Real maar toen wel in Herentals, in de sterke burcht.