U bent hier

FT Antwerpen - Real Noorderwijk 3–2 : 'Beste match van Real ooit, maar geen punten'

Herentals | Nationaal | Provincie Antwerpen
19.01.2019 - 12.56u
Door: Herman Gezelle

Real moest voor zijn tweede wedstrijd sinds de nieuwe coach, Yves Heremans, naar het hol van de leeuw. Iedereen die het Futsal van nabij volgt weet dat je in Antwerpen (bijna) nooit punten kan pakken.

'Maar zo zit het nieuwe Noorderwijk niet in elkaar', zegt Eddy Lambaerts.  'Real ging om te winnen, met 5 ex-FTA-spelers zagen ze dit als de ultieme natte droom.

En wat een match kregen we te zien, ze zijn er op het Rooi in Berchem, de thuishaven van de grootste club in het Belgische Futsal nog steeds niet goed van, het is er op dit moment nog steeds stil muisstil. Moeilijk te geloven voor de thuisblijvers, maar 0 – 4, 0 – 5, zelfs 0 – 7 met de rust, het had gekund. Antwerpen werd van de kaart geveegd de eerste 20 minuten. En vooral de manier waarop was schitterend.

Er waren uiteraard de ex-Antwerp spelers die wilden bewijzen nog steeds thuis te horen in het Walhalla van het Futsal, er was ook de nieuwe coach van Real, ook met een Antwerp verleden die vooraf tegen zijn spelers zei, "daar gaan we winnen".

Noorderwijk begon furieus aan de match, reeds in de eerste minuten drie (!) keer een open kans voor onze spits, Ilias El Attabi, naast, over en op de keeper. Even een tegenprik FTA en ook paal (Zouggaghi). Na vier minuten toch prijs voor de bezoekers, El Fashi alleen op wandel door de thuisdefensie en de 0 – 1 op het bord.

En Real gaat op zijn elan door, volg even mee, minuut vijf, El Attabi op de thuisdoelman, minuut 6 El Fashi met een hard schot wijkt af op de armen van een thuis verdediger, minuut 7, nieuwkomer Georgi Karageorgiev alleen voor het doel maar opnieuw een uitstekende thuisdoelman die de meubelen redt. Minuut 8, El Attabi op de paal, zelfde minuut verre bal van doelman Talhaoui op El Fashi en net naast.

Even Antwerpen met hun enige spits Zouggaghi maar de Realdoelman staat pal. Minuut 10, Bouri op El Ghaadaoui en weer net naast. Minuut 12, El Attabi alleen op doel af, onderuit getrokken, geen fout, geen kaart (?). Minuut 12, verre trap van Bouri op Georgi, die kopt nipt over. Minuut 13, Mokhtari helemaal alleen door, mist onbegrijpelijk.

Even later met zijn drieën voor het doel van Antwerpen en opnieuw Mokhtari die mist. Laatste minuut, verre knal van Georgi, net over, maar dan aan het einde van een weergaloze eerste helft, de best man op het veld, El Fashi, subliem omspeelt hij drie man en legt de bal klaar voor El Attabi die de over, over, echt oververdiende 0 – 2 op het bord zet. Wat een eerste helft, hebben we dit al ooit gezien van Real ?

De bekerfinale tegen Halle-Gooik vijf jaar geleden was ook zo'n partij. Maar vrijdag, hoeveel kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Niet te tellen. Veel te weinig gescoord maar één ding is zeker, Real is back.

Er was natuurlijk ook nog een tweede helft en die begon zoals de eerste eindigde met een walk-over van de bezoekers. El Fashi met een mooie kans en pal op de doelman, Bouri net naast en nog in de eerste minuten, El Attabi op de paal. Even later wordt Mokhtari alleen door, onderuit getrokken door Hitou, zuivere penalty denk je dan, niks gezien zegt de scheids, ach dat weten we ondertussen.

De eerste vijf minuten waren nog voor de bezoekers maar toen werd het toch wat minder, veel kruid verschoten en meer balbezit voor FTA, zonder echte grote kansen. Na zeven minuten, zuiver tackle door Bouri, twijfelachtig gefloten en vrije trap FTA, bij Real stonden ze nog te slapen en te discussiëren en mooi binnen getrapt in de benedenhoek, 1 – 2 door Achter.

Nog in dezelfde minuut mooie aanval van de thuisploeg, en ex-Real libero Khalid Moussaoui, trapt knap binnen, 2 – 2. Real is moe maar FTA wil of kan niet doordrukken. Nu wordt het voor het eerst spannend, zeker als El Fashi op zes minuten van het einde zijn tweede geel pakt, rood dus en de bezoekers met een man minder verder moeten.

De thuisploeg kan ook dan het verschil niet maken. We lijken af te stevenen op een gelijkspel tot Real nog eens knap uitbreekt, El Ghadaoui, Georgi, en El Attabi, binnen de minuut alle drie telkens alleen voor doel maar een uitstekende thuisdoelman, El Boujadaini is weer de redder in nood en ook de man van de match. En dan zal het toch niet waar zijn zeker ?

Laatste minuut, kans(je) voor Antwerpen en Zouggaghi scoort de 3 – 2 en zorgt voor de onverdiende 3 thuispunten. De grootst mogelijke ontgoocheling bij iedereen die Noorderwijk graag ziet maar toch ook heel veel lichtpunten.

Real moet altijd winnen en de match moet met de rust gespeeld zijn, zoveel kansen missen dan moet je ook naar je eigen kijken, maar Real leeft weer, wat een beleving, wat een spirit. Neen laat de play-off maar komen, de bezoekers zijn er helemaal klaar voor. Soms is een trainerswissel dan toch een goed idee.' (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto