Schoon volk op de tribune voor de topper tussen twee subtoppers in de mooie Hasseltse Alverbergsporthal.

'Ook bij Eleven TV vonden ze het een goed idee om de wedstrijd live uit te zenden', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter Real Elmos Herentals.

'Alles aanwezig om er een knappe wedstrijd van te maken. En dat werd het ook, de neutrale toeschouwer heeft er zeker van genoten. Geen Hitou en geen Chadli bij de bezoekers, voor een wedstrijd die, al duurt de competitie nog lang, door geen van beide ploegen mocht verloren worden.

Herentals begon het best aan de wedstrijd met snel een kans voor El Fashi en Dahmani, maar veel over en weer en aan de overkant met Kaddouri, alleen voor Talhaoui, maar gemist.

Vijf minuten gespeeld en Ali Bouri met een knappe pas op Dahmani en net naast. Minuut zeven en Rode Duivel Joren Paulus, niet helemaal fit, met een verre trap op "Zizou" Laghzaoui en door de benen van de bezoekende doelman en zowaar 1 – 0 voor Full Hasselt, koude douche voor Real Herentals.

De volgende minuten continue balbezit en voldoende kansen voor de bezoekers echter geen doelpunt, wel balletje op de lat van Hasselt via El Mansouri maar het bleef bij de kleine voorsprong voor Hasselt.

De meeste kansen bleven komen voor de bezoekers, steeds in balbezit maar bij de thuisploeg stond ene Dries Vrancken in doel, de nummer twee bij de Rode Duivels en misschien wel de belangrijkste reden dat Hasselt de op één na beste verdediging in eerste klasse heeft.

Op de bank zit ook een toekomstige topcoach, Petros Papanicolaou, zoon van en aan zijn eerste seizoen als T1 bezig en bijgestaan door Bart Schapmans, ook een topper en ex-Herentals.

Net voor de pauze grote opening voor de bezoekers met de jonge Kobe Vrancken aan de bal, mooie pas op El Attabi, alleen voor doel maar daar stond die andere Vrancken, Dries, alweer pal. Druk, druk, druk maar de verdiende gelijkmaker viel niet.

In de laatste minuut nog drie kansjes voor de bezoekers, Qoli, El Fashi en Ali Bouri maar Dries Vrancken was echt wel aan een schitterende partij bezig. Zo bleef het 1 – 0 voor Hasselt en op basis van de eerste helft mocht Hasselt zijn doelman dan ook heel dankbaar zijn bij de rust.

Eerste kans na de pauze was voor Hasselt, een knappe voorzet van Paulus op El Mansouri en kopbal bovenkant lat. De tweede helft ging verder op het elan van de eerste helft, kansen en balbezit voor de bezoekers uit Herentals maar de tegenstoten van Full Hasselt bleven uiterst gevaarlijk.

De eerste vijf minuten stond Hasselt pal, tegenstoot via Sleypen en die laat de 2 – 0 liggen. In de omschakeling via de jonge Kobe Vrancken op El Attabi maar Ali Bouri krijgt de bal er niet in. Direct nadien doelman Talhaoui op El Attabi en dan naar Kobe Vrancken, hard schot op doel maar de youngster van Elmos Herentals vindt zijn naamgenoot Dries Vrancken, alweer hij op zijn weg.

En halverwege de tweede helft, toch wel Hasselt zeker, Kaddouri, tegen zijn ex-ploeg met mooie lob over Talhaoui en 2 – 0. Het tempo bij Herentals iets te laag, Hasselt met de doelpunten en de sterke defensieve organisatie.

7 minuten voor het einde bijna de doodsteek, Sven Sleypen alleen voor de bezoekende doelman en onbegrijpelijk naast, geen drie tegen nul en de tegenstoot is wel bingo, El Fashi op de jarige Dahmani (nog altijd maar 25) en 2 – 1. Eén minuutje later, ver schot van Mo El Fashi en onhoudbaar binnen, in plaats van 3 – 0 is het twee minuten later 2 – 2.

Zuur voor Hasselt en match helemaal terug open met lichte paniek bij de thuisploeg want ook vorige week liep het op het einde van de match nog mis tegen de leider Borgloon, toen werd een 2 – 1 voorsprong alsnog 2 – 3 verlies. Nog drie minuten op de klok en Herentals nu vol voor de zege.

En ja hoor, 90 seconden voor het einde verre trap van uitblinker Dahmani, doelman Vrancken kan de bal nog uit zijn doel rammelen maar een goed gevolgde Bilal Bouri trapt hem hoog in de touwen.

Twee – drie voor de bezoekers na een heel mooie partij met Real Herentals als winnaar. Op basis van de kansen zeker een verdiende overwinning maar als je tien minuten voor het einde nog twee doelpunten achter staat en als de thuisploeg uit zijn schaarse kansen de doodsteek vergeet te geven.

Als je dan ook nog wint in de laatste minuut, veel mooier kan een overwinning niet smaken.

De eerste uitoverwinning na 5 wedstrijden en de Elmos boys staan terug tussen de grote jongens met een vijfde plaats en een match minder gespeeld. Het eerste deel van een zware vier opeenvolgende uitwedstrijden wordt succesvol afgesloten.'  Foto NNieuws archief.