Heb je al van de Special Olympics Europese Zomerspelen gehoord?
De organisatie zorgt ervoor dat van 13 tot 20 september 2000 atleten met een verstandelijke beperking uit 58 Europese en Euro Aziatische landen het tegen elkaar kunnen opnemen in 10 verschillende sporten. Het wordt de grootste sportmanifestatie in ons land dit jaar.

Wist je dat wij als stad hierbij betrokken zijn?

Van 9 tot 13 september zijn wij gastgemeente voor de Ierse en Roemeense delegaties. We zorgen voor het verblijf in gastgezinnen en de maaltijden van de atleten en hun begeleiders, breien er een sportief cultureel luik aan en werken vooral aan een warme welkom en een verbroedering met de inwoners van Geel. Drieënveertig atleten aangesloten bij het Geelse Avalympics zullen deelnemen aan deze Europese Zomerspelen en zij kijken er al reikhalzend naar uit. Ze zijn uit op de ontmoetingen, op de wedstrijden, op de sfeer. Het geeft hen een enorm gevoel van meerwaarde.

Benefietavond

Om deze atleten een hart onder de riem te steken maar ook om het Host Town programma financieel te ondersteunen, organiseert de stad met Avalympics en Special Olympics België een exclusief Fundraising Event op donderdag 15 mei in fuifzaal De Waai.