Het bijna volledige vernieuwde Real Noorderwijk won vrijdagavond vlot in de beker.  Real Noorderwijk moest voor de beker van België naar tweedeklasser Los Leones Lummen. Coach Gessner kon geen beroep doen op zijn verdediger El Hattach en nieuwe doelman Niels Jeurgen maar rekende uiteraard op winst.

De wedstrijd begon met langs beide kanten doelpogingen. Los Leones scoorde de 1-0 al vrij vroeg via Giuliano. Noorderwijk dat de eerste vijf minuten veel doelkansen onbenut liet kon dan toch scoren via topschutter van vorig seizoen Ilias El Attabi, 1-1. Enkele minuten later de 1-2 dankzij Kaddouri.

Nog voor rust zorgde de bezoekers voor een geruststellende 1-3 stand via Behcet Bahci, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft diepten de bezoekers de score nog verder uit na een mooie actie van Zerouali, afgerond door Kaddouri. De thuisploeg die zeer goed meespeelde zorgde terug voor wat spanning en scoorde 2-4.

Maar Zerouali scoorde de 2-5 en een minuut later kon Tahirovic de 2-6 binnen trappen. Los Leones bleef meespelen en scoorde 3-6 maar dan duwde Noorderwijk eventjes door en Tarek Dari en Bahci zorgden voor een 3-8 eindstand.

Vlotte winst voor Real Noorderwijk.
De volgende bekerwedstrijd is opnieuw op verplaatsing naar ZVK United Beverlo.
Real start de competitie op 15 september in Lier. Deze ploeg heeft serieuze inspanningen gedaan en wordt getipt voor een plaats in de top 4. Hopelijk kunnen we daar rekenen op een goed resultaat.  Eddy Lambaerts / ELMOS /NNieuws