Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Futsal My-Cars Charleroi - Real Herentals 7 - 6 : 'Veel doelpunten maar geen punten voor Herentals in 'Het Zwarte land'

Real

Na de bekermatch vorige vrijdag die overtuigend werd gewonnen door Herentals (9-4) stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar, nu in La Garenne, de mooie sporthal in Charleroi, “La Wallonië profonde, de vroegere mijnwerkersstreek”.

'Een inhaalwedstrijd die Real de mogelijkheid gaf om afstand te nemen van de thuisploeg, (5e en 4 punten achter Real) en korter bij dat andere Charleroi te geraken die er vijf voor de Herentalsenaren stonden. Maar de ene week is de andere niet, vorige week stond het aan de rust nog vijf tegen nul, nu was het drie- drie gelijk.

Rode Duivel Omar Rahou bracht zijn ploeg op 1-0 maar eerst Jawad (assist Bilal Bouri) en kort nadien Nacho (opnieuw assist van Bilal) bracht Herentals een eerste keer op voorsprong (1-2). Dujacquier ex-Anderlecht en ook ex-Rode Duivel zette de bordjes weer gelijk maar opnieuw was er de Herentalse Spanjaard Nacho na uitstekend stoorwerk van Kobe Vrancken en hij bracht zijn team een tweede keer op voorsprong (2-3).

Net voor pauze een tweede doelpunt van Dujacquier, een kogel zoals alleen hij dat kan en alles was weer te herdoen, rusten maar met een gelijke stand. De ploeg van T1 Yves Heremans en T2 Kenny Van Bael kwam fris uit de kleedkamers en Jawad scoorde zijn tweede van de avond (3-4), opnieuw was Nacho betrokken bij het doelpunt, de jonge Spanjaard, echte naam Ignacio Caballero Orejuela, heeft tijd nodig gehad maar lijkt zich stillaan te integreren in een voor hem onbekend team in een vreemd land, “todo estará bien”, alles komt goed.

De bezoekers domineerden en leken nu echt op weg naar de overwinning maar een penalty voor de thuisploeg en een frommelgoal keerde de situatie toch weer om, (5-4). Maar in een sterke 2e helft gaven de bezoekers niet op, Bilal met de 5-5 en Dahmani met de 5-6, nu was de winst toch wel binnen zeker? De laatste minuten zijn echter al meermaals een probleem geweest voor de Real Elmos boys.

Nog één minuut en kapitein Karakilic (6-6) en op 10 seconden voor het einde die dekselse Omar Rahou, de kleine Messi uit Charleroi met zijn knappe dribbels en zowaar 7-6. Te laat om nog te reageren, onverdiend ook maar daar koop je natuurlijk niets voor.

Geen punten, veel frustratie, op naar volgende week naar de “Futsal Derby van de Kempen” tussen Real Herentals en KK Malle.