Real Elmos Herentals blijft bevestigen. Vrijdagavond moesten de Real-Boys naar het verre Châtelet, een busrit van 150 km, dan breng je liefst de 3 punten mee.

'Hitou was opnieuw beschikbaar in de Herentalse defensie, spits Qoli was er deze keer niet bij, ziek thuisgebleven', zegt Real-ere-voorzitter Eddy Lambaerts.

'De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk opgaand. Real Elmos Herentals had wel het meeste balbezit maar echt grote kansen bleven uit. Thuisploeg My-Cars Châtelet dreigde enkel met schoten van ver maar deze waren niet tussen het kader, doelman Talhaoui was bijna werkloos.

In de 11e minuut zette Real een tegenaanval op en kwamen ze op een 0 – 1 voorsprong met een doelpunt gescoord door El Attabi. De spits scoort de laatste weken opnieuw, het is een doorbijter, dat komt goed. Real blijft goed voetballen en krijgt nog 3 grote kansen om verder uit te lopen, maar vergeet het af te maken.

En in Futsal kan het snel gaan, in plaats van 2-0 wordt het immers 1 - 1, Dujacquier trap de gelijk maker binnen, de ex-spits van Halle-Gooik en de Rode Futsal Duivels zorgt hiermee ook meteen voor de ruststand. Real speelde een goede eerste helft maar is er veel te weinig voor beloond.

De tweede helft begint slordig langs beide zijden. In de 24 minuut scoort Châtelet via Karakilic de 2 - 1. Hamit Karakilic, echt wel een unicum in deze sport, als voorzitter-kapitein-sponsor van de Waalse ploeg, met zijn zesde doelpunt toch al.

Het tempo in de 2de helft is lager maar beide ploegen spelen wel vol overgave en met veel inzet. In de 36e min scoort een goed spelende El Fashi de gelijkmaker, 2 - 2. Real trekt het tempo wat hoger op en met nog 3 minuten te spelen komt het op een 2 - 3 voorsprong door een eigen doelpunt van topschutter Dujacquier. Chatelet gaat nu met een vliegende 5e man spelen.

Maar Herentals houdt stand en neemt de 3 punten mee naar Vlaanderen. Aangezien ook de beloften winnen na een knappe 2 – 8 wordt de lange terugrit best gezellig.

Volgende week is er geen competitie maar over 14 dagen staat opnieuw een zware uitwedstrijd op het programma. In het Rooi in Berchem wacht het grote FT Antwerpen. Op Antwerpen werd nog nooit gewonnen, kan het ?'