'Real Noorderwijk begon de moeilijke confrontatie met Roselies met een 1 - 0 achterstand', zegt Eddy Lambaerts.  'Aftrap van de thuisploeg met een knap ingestudeerd nummertje en de achterstand was een feit.

Blijkbaar waren de Real - boys nog niet goed bekomen van de lange en stressvolle 144 km busreis naar Châtelineau waar Roselies speelt.

Deze tussenstand bleef lang op het bord tot de gelijkmaker van Ilias El Attabi van uit een scherpe hoek en 1 – 1 op het bord. Vanaf dat moment was de overmacht van de bezoekers zeer duidelijk met kansen aan de lopende band maar Claus, de thuisgoalie en ex-international hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Kort voor de rust moest hij zich wel omdraaien na een doelpunt van El Fashi en zo kwam een verdiende ruststand op het bord (1 – 2).

Tweede helft en aanvankelijk zelfde spelbeeld met Real Noorderwijk als best voetballende ploeg maar het was wel de thuisploeg die de bordjes gelijk hing (2 – 2).

Opnieuw Mo El Fashi die met een prachtig doelpunt die zijn team op een 2 – 3 voorsprong bracht. Roselies, snel aan de slag met een vliegende doelman en kon met hun gekende strijdlust en vechtersmentaliteit toch de bordjes in evenwicht brengen, 3 – 3 op 11 minuten van het einde. De tegenaanval werkte echter uitstekend bij Real en My Cars kwam ook vlug in foutenlast. Maar de 4 (!) tienmeter trappen leverde evenveel missers op.

Toch was de veer duidelijk gebroken bij de thuisploeg en via 3 – 5 en nadien 4 – 5, telkens in de omschakeling lukten de Kempenaars, met nog 3 doelpunten voor El Ghaadaoui een duidelijk en verdiende overwinning.

De overdreven zware cijfers kwamen pas in de laatste minuten tot stand zodat de toeschouwers een prachtige wedstrijd zagen met 2 ploegen die wilden winnen. Een zeer faire en hoogstaande confrontatie.

Volgende week moet Noorderwijk naar Moeskroen voor de beker, de week nadien spelen de Futsal Rode Duivels in Frankrijk voor het EK en pas op 8 november is er weer competitie met de zware verplaatsing naar FT Antwerpen.'

Foto archief Nnieuws : Eddy Lambaerts.