Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Futsal MyCars Châtelet - Real Elmos Herentals 5 - 7 : 'Sterke collectieve prestatie, op weg naar halve finale Play-Offs'

Real Elmos

Voor hun heenwedstrijd in de kwartfinale van de Play-Offs moesten de Elmos boys naar Charleroi. De twee teams rekenden voor het seizoen op een plaats in de halve finale. Eén van beiden zal zijn doelstellingen niet halen.

'Châtelet had een weekje langer mogen rusten, Herentals zat nog met de verloren bekerfinale in zijn hoofd,' zegt Jos Willems pr.   'Van dat laatste was alvast weinig te merken want de bezoekers begonnen als een wervelwind aan de partij. Issam Dahmani, pas terug van een succesvol weekendje Oranje met twee belangrijke doelpunten, brak de partij open.

Op assist van Kobe Vrancken werd het 0 – 1. En niet veel later deden beiden het opnieuw, nu was er een mooie actie en assist van Dahmani en Vrancken zorgt voor de 0 – 2. En de kansen bleven komen, Sababti en Vrancken met hoge pressing, de thuisploeg weet het even niet meer en Fashi met de 0 – 3 en dit na tien minuten fantastisch voetbal.

Maar de Carolos geven zich niet gewonnen. Yasin Qoli, ex-ploegmaat brengt na een kwartier voetballen de stand op 1 – 3 en nog geen minuutje later wordt het 2 – 3 via het gevreesde harde afstandsschot van Dujacquier, de aansluitingstreffer. Even naar adem happen misschien, echter niet vrijdagavond, een uitstekend georganiseerd team met regisseur Dahmani blijft zoeken naar het gaatje, Bouri met de “steal” vanop de eigen helft en pasje op El Fashi en zo de 2 – 4 in het lege doel net voor de rust. Een beter moment kan je niet kiezen.

Maar ook na de pauze werd het slim gespeeld, focus zoals het hoort, gedisciplineerd en doelpunten die volgen. De thuisploeg kiest de laatste 15 minuten voor een vliegende keeper, Dujacquier, maar alweer Dahmani maakt de kloof nog groter, ondertussen zijn we 28 minuten ver in de wedstrijd met een 2 – 5 voorsprong.

Een sterk Real zet een eerste stap richting halve finale. Niet te vroegen juichen want drie minuten voor het einde brengt kapitein, voorzitter, sponsor, spreekbuis, … Hakim Karakilic zijn ploeg op 3 – 5 en één minuutje later wordt het helemaal tricky nadat Charly Beeckman MyCars op 4 - 5 brengt. De klok wijst nog twee lange minuten, alles kan nog. Het zal toch niet zoals in de competitie zijn zeker waar in de laatste minuut nog drie goals vielen?

En die goals vallen nu ook in een heel spannende laatste minuut. Mo El Fashi met de 4 – 6 en Bilal Bouri met de 4 – 7. Net voor affluiten zet thuisspeler Beekman met zijn tweede van de avond de definitieve cijfers op het bord, 5 – 7 na een spetterende partij. Na één van de allerbeste wedstrijden van het seizoen met alleen maar uitblinkers, een sterk team, vol grinta onder leiding van Dahmani, slim gespeeld en verdiende maar hard bevochten zege in Charleroi.

Vrijdag spelen de twee teams opnieuw tegen elkaar nu in de vertrouwde Sport Vlaanderen sporthal Herentals. Bij winst zit Real in de halve finale van de Play-Offs, wint Châtelet dan krijgen we op 1 mei nog een replay, ook in Herentals.

Maar dat wil toch niet niemand, winnen is nu vrijdag de boodschap en dan ontvangen de Elmos boys op 12 mei thuis in de halve finale, waarschijnlijk, Anderlecht. En daar hebben ze nog een bekerkater tegen te verwerken.

Volgende wedstrijd : vrijdag 28 april -  terugwedstrijd kwartfinale Play-offs  : 20u30: Real Elmos Herentals - Futsal MyCars Châtelet --  En bij winst vrijdag 12 mei  22u15: Real Elmos Herentals – Anderlecht.