Vrijdag wordt in de Mixx in Herselt de enige echte Kempische Futsal derby gespeeld. De wedstijden tussen deze teams staat elk jaar hoog genoteerd in het notaboekje van de echte zaalvoetbal liefhebbers.

Volgens de stand zijn ze elkaar waard dit seizoen en er is de strijd om de vijfde plaats. Een gevecht tussen twee ploegen die elkaar door en door kennen. Veel van elkaar geleerd hebben en samen misschien wel de top zouden kunnen bereiken.

Met twee succesvolle coaches die niet willen verliezen (Heremans en Belmans), met spitsen die altijd willen scoren, (El Attabi en Bouzambou), met artiesten op het veld (El Fashi en Neesen) en met tonnen ervaring (Talhaoui en Didi), en nog zoveel meer.

'En dan mogen we de twee supersponsors aan beide zijden niet vergeten die ook hun eigen wedstrijd spelen (Van Lommel tegen Krijnen)' zegt Eddy Lambaerts Real.  'Bovendien zorgt Telenet ook nog eens voor de eerst live uitzending vanuit onze sporthal, kortom alles aanwezig voor een spektakelstuk.

Beide ploegen verloren hun laatste partij tegen FT Antwerpen en hebben iets recht te zetten, Malle in de competitie en Real in de beker. Ze willen ook de voeling met de top niet verliezen. De Realsupporters rekenen op een overwinning en de drie punten, maar dat doen ze in Malle ook.'