U bent hier

G-sport Vlaanderen lanceert G-brood bij warme bakker ten voordele van sporters met handicap

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
16.04.2018 - 14.03u
Door: Mark Jaspers

G-sport Vlaanderen vzw is hét kenniscentrum voor G-sport en wil sporters met een handicap puur sportplezier bezorgen. In samenwerking met Zeelandia lanceert G-sport Vlaanderen vzw een nieuw brood ten voordele van het goede doel bij de warme bakker: het G-brood.

Per verkocht G-brood gaat er 7 eurocent naar de campagne 'Supporters voor G-sporters', een initiatief om meer middelen te verzamelen voor de aankoop van aangepaste sportmaterialen voor sporters met een handicap. Acteurs en ex-bakkers Jan Van Looveren en Peter Thyssen zetten hun schouders mee onder het G-brood. Momenteel nemen 300 bakkers over heel Vlaanderen deel aan de actie, goed voor nu al 40.000 verkochte G-broden.

G-sport Vlaanderen vzw wil personen met eender welke handicap duurzaam aan het sporten en bewegen krijgen. Want ook met een fysieke of verstandelijke beperking, als je blind of doof bent of met een psychische kwetsbaarheid verdien je alle kansen om te sporten.

Met de lancering van het G-brood wil G-sport Vlaanderen vzw iedereen de kans geven om G-sport een duwtje in de rug te geven. Per verkocht G-brood gaat er immers 7 eurocent naar de campagne 'Supporters voor G-sporters'. Deze campagne zamelt geld in waarmee sportclubs, instellingen, zorgcentra en scholen nieuwe sportmaterialen kunnen aankopen voor sporters met een handicap.

Teller staat op 300 deelnemende bakkers, 40.000 verkochte G-broden

Voor de lancering van het G-brood werkte G-sport Vlaanderen vzw samen met Zeelandia, producent van bakkerijgrondstoffen. CEO Christian Van Strydonck vertelt waarom Zeelandia graag meewerkt aan dit initiatief: "Vanuit Zeelandia hebben we al vele jaren een warm hart voor G-sport.

Als grondstoffenproducent voor bakkers kwamen we op het idee om een brood te ontwikkelen waarbij we G-sport meteen letterlijk tot op de ontbijttafel konden brengen. Het resultaat is een haverzemelenbrood: lekker, gezond en een brood dat je bij wijze van spreken elke dag kan eten. We zijn dan ook heel trots dat we hiermee G-sport vooruit helpen en vooral dat we bakkers mee kunnen stimuleren om een goed doel te steunen.

Want alle sneetjes helpen." Momenteel nemen er al zo'n 300 bakkers uit heel Vlaanderen deel aan het initiatief van het G-brood, goed voor zo'n 40.000 verkochte G-broden. Het G-brood wordt verkocht in een speciaal ontworpen broodzak waarmee je meteen ook de oproep krijgt om supporter te worden voor G-sport.

Een overzicht van de deelnemende bakkers vind je makkelijk op de website supportersvoorgsporters.be/g-brood.

Bakkerij Lehaen uit Bree is één van de deelnemende bakkers waar je het G-brood kunt kopen. Zaakvoerder en bakker Alex Lehaen was meteen gewonnen voor het G-brood: "In onze naaste omgeving kennen we personen met een verstandelijke beperking. Het spreekt voor zich dat we graag dit goede doel willen steunen. Het campagnegezicht van het G-brood is Kris Winters, iemand met het syndroom van Down.

We hebben Kris meteen gevraagd of hij een acte de présence wil komen geven in onze bakkerij. Voor ons is hij alvast een mooie ambassadeur voor het G-brood en voor personen met een handicap in het bijzonder."

Acteurs Jan Van Looveren en Peter Thyssen, allebei niet toevallig ex-bakkers, zetten graag mee hun schouders onder het initiatief van het G-brood. Je kan hen vanaf 23 april horen in een radiospot waarmee ze het G-brood mee promoten.

'Supporters voor G-sporters' en het bedrijfsleven: samen supporteren voor G-sport

'Supporters voor G-sporters' kan rekenen op de steun van bedrijven die sociaalmaatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen. Pidpa, Total, BASF Antwerpen, Sportoase, Zeelandia, Rezinal, Vlaams en Neutraal Ziekenfonds, Idemasport, Ravago Logistics, A Concept Interim en MediaComm behoren tot deze sportieve en geëngageerde partners.

Meer informatie over 'Supporters voor G-sporters' vind je op de website supportersvoorgsporters.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto