In samenwerking met 28 Kempense gemeenten organiseert IOK voor de 2de keer een groepsaankoop energiezuinig ramen. Door geïnteresseerde inwoners te groeperen in een groepsaankoop kunnen goede voorwaarden bedongen worden bij firma's die hoogrendementsglas of ramen plaatsen.

Waarom investeren in energiezuinige ramen?

In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 15% van de warmte door ramen. Door te investeren in hoogrendementsglas en energiezuinige ramen maak je je woning comfortabeler én bespaar je op je energiefactuur.

Een win-win. Premies zijn ook nog steeds mogelijk. Vanaf 2023 volgt een ongeschiktverklaring van een woning indien er nog meerdere ramen met enkel glas aanwezig zijn.

Om je een extra duwtje in de rug te geven, organiseert IOK in samenwerking met 28 Kempense gemeenten een groepsaankoop energiezuinige ramen.

Wie kan deelnemen?

- iedereen die nieuwe ramen of nieuw glas wil laten plaatsen
- vervanging beglazing of volledige raam
- bestaande woningen of nieuwbouw

Digitale infosessies

Wil je graag meer informatie? Schrijf je in voor één van de digitale infosessies. Je krijgt info over de werking van de groepsaankoop en technische achtergrondinformatie over energiezuinige ramen.
Inschrijven voor een digitale infosessie kan via www.iok.be/ramen.

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma's gebeurt door een stuurgroep van mensen die energiezuinige ramen willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Kevin Buch uit Turnhout maakt deel uit van de vrijwillige stuurgroep die de offertes van de aannemers mee beoordeeld en neemt zeker
deel aan de groepsaankoop:

"Ik heb in ons herenhuis nog enkele ramen enkel glas en ook verouderd dubbelglas. Zonder deze groepsaankoop zou ik niet begonnen zijn aan de renovatie hiervan. Ik krijg nu een breder aantal offertes met korting door de groepsaankoop. Hopelijk vind ik de juiste match."

Premies

Deelnemers aan de groepsaankoop ontvangen ook informatie over mogelijke premies en de voorwaarden, zoals de renovatiepremie, premie voor hoogrendementsbeglazing en de huur- en isolatiepremie.

Renteloze energielening

Ook al zorgen nieuw ramen voor een lagere energiefactuur, toch hangt er aan deze investering ook een prijskaartje vast. Gelukkig bestaat de renteloze energielening voor personen die behoren tot één van de doelgroepen.

Meer informatie over de Vlaamse Energielening kan je vinden via:
www.stadsregioturnhout.be/energielening, 014 44 33 95, wonen@stadsregioturnhout.be (voor inwoners van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar)

www.iok.be/energielening, 014 57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be (voor inwoners van alle andere Kempense gemeenten)