U bent hier

Gaat beschuldigde van Pokémonmoord straks zijn stilzwijgen doorbreken?

Heist op den Berg | Nationaal
18.10.2019 - 13.57u
Door: Mark Jaspers

Jonny Van Den Broeck (27), die voor het Antwerpse assisenhof terecht staat voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, zwijgt al 2,5 jaar over wat er zich die fatale 7 februari 2017 heeft afgespeeld in zijn appartement aan de Van Stralenstraat in Antwerpen.

Hij beweert dat hij het zich niet meer kan herinneren. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat die stelling onhoudbaar is en dat het in zijn belang is om nu alles op tafel te leggen", zei zijn advocaat Jan De Man.

Het proces is vrijdag gestart met de voorlezing van de akte van beschuldiging, waarin een overzicht werd gegeven van het gevoerde onderzoek. Daarin werden ook de verhoren van Van Den Broeck overlopen. Hij verklaarde daarin steevast dat hij zich niet meer kon herinneren wat er met Shashia Moreau gebeurd was.

Daar zou vrijdagnamiddag tijdens zijn verhoor wel eens verandering in kunnen komen. Advocaat Jan De Man, die nog maar sinds eind juni samen met meester Ilse Buyst voor hem optreedt, heeft de beschuldigde duidelijk gemaakt dat hij maar beter alles kan vertellen. "Ik heb de indruk dat hij dat begrijpt en ik hoop dat hij straks in zijn verhoor volledige duidelijkheid zal scheppen over wat er gebeurd is", stelde meester De Man. Hij liet ook uitschijnen dat er zich mogelijk een herkwalificatie van de feiten opdringt.

De advocaten van de burgerlijke partijen zijn zeer benieuwd naar wat Van Den Broeck straks zal vertellen. "Misschien zullen we vandaag eindelijk de waarheid horen. Hij heeft echter al talloze malen de mogelijkheid gekregen om te vertellen wat er met Shashia gebeurd is, maar hij heeft altijd gezwegen. We zullen zijn nieuwe verklaring dan ook kritisch evalueren", zei advocate Ingrid Janssens, die onder meer voor de moeder en stiefvader van het slachtoffer optreedt. De voorzitter zal na de middagpauze de beschuldigde verhoren.

Shashia Moreau was twee jaar geleden verdwenen, nadat ze met Jonny Van Den Broeck had afgesproken om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Ze werd twee dagen later dood teruggevonden in de binnentuin van Van Den Broecks appartementsgebouw in Antwerpen. (Belga)

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto