U bent hier

Gaat beschuldigde van Pokémonmoord straks zijn stilzwijgen doorbreken?

Heist op den Berg | Nationaal
18.10.2019 - 13.57u
Door: Lex Verellen

Jonny Van Den Broeck (27), die voor het Antwerpse assisenhof terecht staat voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, zwijgt al 2,5 jaar over wat er zich die fatale 7 februari 2017 heeft afgespeeld in zijn appartement aan de Van Stralenstraat in Antwerpen.

Hij beweert dat hij het zich niet meer kan herinneren. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat die stelling onhoudbaar is en dat het in zijn belang is om nu alles op tafel te leggen", zei zijn advocaat Jan De Man.

Het proces is vrijdag gestart met de voorlezing van de akte van beschuldiging, waarin een overzicht werd gegeven van het gevoerde onderzoek. Daarin werden ook de verhoren van Van Den Broeck overlopen. Hij verklaarde daarin steevast dat hij zich niet meer kon herinneren wat er met Shashia Moreau gebeurd was.

Daar zou vrijdagnamiddag tijdens zijn verhoor wel eens verandering in kunnen komen. Advocaat Jan De Man, die nog maar sinds eind juni samen met meester Ilse Buyst voor hem optreedt, heeft de beschuldigde duidelijk gemaakt dat hij maar beter alles kan vertellen. "Ik heb de indruk dat hij dat begrijpt en ik hoop dat hij straks in zijn verhoor volledige duidelijkheid zal scheppen over wat er gebeurd is", stelde meester De Man. Hij liet ook uitschijnen dat er zich mogelijk een herkwalificatie van de feiten opdringt.

De advocaten van de burgerlijke partijen zijn zeer benieuwd naar wat Van Den Broeck straks zal vertellen. "Misschien zullen we vandaag eindelijk de waarheid horen. Hij heeft echter al talloze malen de mogelijkheid gekregen om te vertellen wat er met Shashia gebeurd is, maar hij heeft altijd gezwegen. We zullen zijn nieuwe verklaring dan ook kritisch evalueren", zei advocate Ingrid Janssens, die onder meer voor de moeder en stiefvader van het slachtoffer optreedt. De voorzitter zal na de middagpauze de beschuldigde verhoren.

Shashia Moreau was twee jaar geleden verdwenen, nadat ze met Jonny Van Den Broeck had afgesproken om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Ze werd twee dagen later dood teruggevonden in de binnentuin van Van Den Broecks appartementsgebouw in Antwerpen. (Belga)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto