Techniekers Zonder Grenzen wil op een duurzame manier iets teruggeven aan de maatschappij door onze technische kennis in te zetten in de ontwikkelingsgebieden waar de nood het hoogst/grootst is.

In het eerste ontwikkelingsproject 2019 legden ze zonnepanelen in "The Swallow", een private school in Gambia. (www.theswallow.org) en in de school Bakoteh, de grootste overheidsschool van Gambia.

Dit jaar staan er maar liefst 4 projecten op onze agenda!

1. Bakoteh Upper & Senior school. De defecte en onveilige elektrische infrastructuur volledig renoveren.

2. In de Bakoteh Lower school staan dagelijks 25 vrouwen te koken voor 3000 leerlingen buiten in de volle zon of regen. Voor deze vrouwen zullen we een open "KEUKEN" ,overkapping constructie, maken.

3. Bakoteh Upper school. Gezien het grote gevaar voor indringers, diefstal en vandalisme zullen we de omwalling van de school opmetselen.

4.In een afgelegen school, verder in het binnenland van The Gambia nl ALBREDA, waar totaal geen elektriciteit aanwezig is zullen we deze voorzien van een volledige solar en elektrische installatie.

De insteek is om onze technische expertise te delen met de lokale studenten. Zo zullen Gambiaanse elektriciens/lassers/... in opleiding stage lopen in ons project.

Om dit alles waar te maken is een gecoördineerde inzameling van fondsen uiteraard ook essentieel.

Gesteund door onze peter, voetballegende Jan Ceulemans en onze meter, Olympisch kampioene Tia Hellebaut, organiseren we in samenwerking met KVC Westerlo en K.Lierse SK de GALAMATCH "the Legends"

Galamatch "THE LEGENDS" met o.a.
Voor KVC Westerlo: Toni Brogno - Jefke Delen - Bart Deelkens - Marc Schaessens - Rudy Janssens - ...

Voor K.Lierse SK: Jurgen Cavens - Eric Van Meir - Nico Van Kerckhoven - Jonas De Roeck - Yves Serneels - én met stadion omroeper van dienst : Jos Willems (Studio Halo/sporza).

Waar: 't Kuipje - de Merodedreef 189 - Westerlo
Wanneer: Zaterdag - 21 maart  - AFTRAP om 20.

Formule 1: MATCH 10€/pp Kinderen tot 12 jaar gratis
Afterparty met DJ in café 't Kuipje
Reservatie: https://kvcwesterlo.be/NL/TICKETS/ of in voorverkoop tijdens de openingsuren van het secretariaat of aan de loketten op de wedstrijddag, dit vanaf anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd

Formule 2: DINNER & DANCE 125€/pp Aanvang : 17.30h
Aperitief + 4 gangen diner
Afterparty in Club 1000 met Vanessa Chinitor en Dirk Bauters
Champagnebar
Reservatie: https://kvcwesterlo.be/THELEGENDS/