Gareth Van der Velde (55) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober op de tweede plaats staan op de Open Vld lijst. Hij komt op als onafhankelijke kandidaat maar schaart zich volledig achter het ambitieuze liberale verhaal van lijsttrekker Lieselotte Thys en co.

De Geelse cafébaas wil zich inzetten voor de lokale economie in onze stad, voor de Geelse ondernemers – zeker de starters - en uiteraard voor een ambitieus horecabeleid. Bovendien wil hij werk maken van een veilig Geel voor iedereen. Daarom dringt hij aan op een actieplan tegen de opkomende harddrugproblematiek in onze stad.

Gareth Van der Velde, beter gekend als Gareth van De Sport, is een Geelse ondernemer in hart en nieren. Hij is zaakvoerder van het authentieke bruine café "de Sport" in de Peperstraat en medeoprichter en zaakvoerder van koffiehuis "Kolorkaffee" op de Werft.

Hij is een cafébaas met een hart voor mensen en vooral voor Geel. Het is dan ook uit die liefde voor zijn stad en haar mensen dat hij de stap zet naar de politiek.

"Ik wil Geel gezelliger maken, ik wil kleur en sfeer brengen in onze stad." Klinkt het bij kersvers politiek kandidaat Gareth Van der Velde. "Het is zo gemakkelijk om van aan de zijlijn te klagen en te zagen over dingen die niet goed gaan. Voor mij is nu de tijd gekomen om de handen uit de mouwen te steken en de dingen die niet goed zijn zelf aan te pakken en te verbeteren."

Lijsttrekker Lieselotte Thys ziet dat helemaal zitten: "Gareth past perfect in ons nieuwe politieke verhaal voor Geel. Hij is ondernemer, geëngageerd, sociaal, en gewoon een enorm aangename man. Hij is bovendien nieuw in de politiek, net zoals ik, en wil het ook anders aanpakken. Het mag allemaal wat eerlijker en ambitieuzer. Hij zou wel eens de politieke verrassing van deze gemeenteraadsverkiezingen kunnen worden. Ik ben enorm blij dat hij mijn running mate wil zijn."

Gareth kiest voor Open Vld omdat hij iemand is die zijn vrijheid, en die van anderen, enorm belangrijk vindt. Soms voelt hij zich verstikt in de vele maatschappelijke, en vaak nutteloze, regeltjes. Maar of je nu vrouw of man, rijk of arm, wit of zwart bent, iedereen in Geel moet vrij kunnen zijn om de beste versie van zichzelf te worden.

Een veilig Geel en een streng maar rechtvaardig drugbeleid

Als cafébaas kent Gareth het Geelse nachtleven door en door. Vooral op een positieve manier, maar de laatste tijd steeds vaker op een minder aangename manier. Dit is te wijten aan het steeds groter wordende probleem van hard drugs in onze stad.

Voor Gareth is het duidelijk: "Open Vld is een partij die onze fantastische Geelse jeugd wil beschermen in plaats van ze te straffen. Met 8 jongeren op de lijst trekken ze volop de kaart van de jeugd en dat merk je. We willen uiteraard inzetten op preventie, zorg en informatieverstrekking rond druggebruik, maar het zijn de dealers die we kei hard moeten aanpakken."

"Met Gareth hebben we de perfecte tweede man gevonden die duidelijk weet waarover hij spreekt; Hij kent Geel en haar inwoners door en door en wil niets dan het beste voor onze stad. Ik ben dan ook heel trots op hem dat hij de sprong waagt naar de lokale politiek. Hij is een enorme meerwaarde voor het team." Besluit voorzitter Myriam Smets.