Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gary Lineker niet langer presentator van Match of the Day na kritiek op regering

De bekende Britse ex-voetballer en presentator Gary Lineker zet een stap terug bij de BCC, de Britse openbare omroep. Hij zal niet langer het populaire voetbalprogramma Match of the Day presenteren. Die beslissing komt er na zijn aanvaring met de Britse regering.

Lineker had de asielplannen van zijn regering vergeleken met nazi-praktijken.

Gary Lineker is al meer dan 20 jaar het gezicht van Match of the Day, een voetbalprogramma op de BBC. Na een succesvolle carrière als voetballer bij onder andere Leicester, Barcelona en Tottenham zette hij met evenveel succes de stap naar de media.

Naast zijn mening over voetbal gaf Lineker op sociale media ook regelmatig zijn mening over andere dingen, zoals de Britse politiek. En dat heeft hem nu in nauwe schoentjes gebracht.

Lineker had kritiek op het migratieplan van zijn regering en hij vergeleek de manier waarop de politici over asielzoekers praten met de taal die gebruikt werd in nazi-Duitsland in de jaren 30.

Dat deed enkele conservatieve politici steigeren. Zij vinden dat Lineker als werknemer van de openbare omroep onpartijdig moet zijn. Lineker zelf blijft achter zijn tweet staan. (VRTNWS/BBC)

 

URL

Deel dit artikel