Dinsdagmiddag rond 12.40u is een gaslek ontstaan tijdens graafwerken op de hoek van de Collegestraat-Gildelaan.  Een kraan beschadigde een lagedrukgasleiding. Vanwege gasgeur in de straat liet de directeur van kOsh Campus Collegstraat alle 750 leerlingen te voet evacueren naar Campus Scheppersstraat. Toen brandweer Kempen-post Herentals ter plaatse kwam, had Eandis het lek al gedicht. 

Er vielen geen gewonden. 

Problemen communicatie

Op communicatief gebied liepen er enkele dingen mis. Het waren de verantwoordelijken van  de wegenwerf die de hulpdiensten inschakelden, maar om onduidelijke redenen was de brandweer pas 30 minuten later op de hoogte. 'Toen we aankwamen, was het lek al gedicht. We zijn ter plekke geweest, maar konden eigenlijk niets meer doen. Wat er precies verkeerd is gegaan met de communicatie kan ik niet zeggen', reageert een verbaasde Danny Van den Bergh brandweerzone Kempen  post Herentals.

Update : Rond 13.45u was alle gevaar geweken. De 750 leerlingen konden opnieuw hun lessen gaan volgen. Foto's Johan Temmerman / NNieuws.