Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gasthuismuseum Geel zoekt gepassioneerde museumgidsen

Het aantal bezoekers in het Gasthuismuseum nam de afgelopen twee jaar toe en ook de vraag naar gegidste rondleidingen stijgt. De bezoekers zijn heel divers en die lijn wil het museum ook doortrekken in de gidsenwerking.

Het museum is daarom op zoek naar gedreven gidsen die bezoekers meenemen door de collectie en het verhaal dat de site van het Oude Gasthuis herbergt.

Wie geboeid is door de rijke zorggeschiedenis van Geel en graag verhalen vertelt, kan zich kandidaat stellen als museumgids. Een vooropleiding of specifieke ervaring is niet nodig. Het museum organiseert zelf een opleiding museumgids die eind februari van start gaat.

Opleiding tot Gasthuismuseumgids

Tijdens de gidsenopleiding leren kandidaat-gidsen de museumcollectie, de geschiedenis van het gasthuis en de traditie van Sint -Dimpna grondig kennen. Iedereen die de opleiding start, ontvangt een syllabus en tips om nog dieper in het Geelse verleden te graven.

De opleiding bestaat ook uit een training in vertel- en gesprekstechnieken en methodes die museumgidsen kunnen toepassen in hun rondleidingen. Dit luik wordt begeleid door een expert in gidsenwerking. De opleiding eindigt met een proef die de kandidaat-gidsen zelfstandig voorbereiden. Wie op deze proef slaagt, kan starten als museumgids in het Gasthuismuseum.

Interesse?

Wie zich kandidaat wil stellen, doet dit via een invulformulier op de website van het museum. Je ontvangt vervolgens meer informatie over de opleiding en de planning. Meer info via gasthuismuseum@geel.be of 014 56 68 40.

Deel dit artikel