Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gasthuismuseum lanceert visioguide in gebarentaal

Het Gasthuismuseum heeft voortaan visioguides in gebarentaal ter beschikking. Hiermee kunnen doven en slechthorenden de fascinerende verhalen van de Geelse Gasthuiszusters en Sint-Dimpna op eigen houtje ontdekken.
 

In de visioguides vertellen verschillende tolken Vlaamse Gebarentaal de verhalen achter de voorwerpen die het museum toont en de Sint-Dimpnatraditie. Op een groot scherm in de Gasthuiskapel, de plek waar de Geelse patroonheilige volgens de overlevering de marteldood stierf, vertelt een tolk Vlaamse Gebarentaal de legende van Sint-Dimpna.

De visioguide telt meer dan 40 filmpjes die de bezoekers onderdompelen in de geschiedenis van het Oude Geelse Gasthuis.

Vorig jaar pakte het Gasthuismuseum al uit met een ‘living-history’ rondleiding die simultaan vertaald werd door een tolk Vlaamse Gebarentaal. Met de nieuwe visioguide breidt het museum hun aanbod voor doven en slechthorende bezoekers verder uit. “We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in ons museum,” vertelt schepen van cultuur Pieter Cowé. “Doven en slechthorende bezoekers konden al genieten van de monumentale omgeving. Er zijn in ons museum ook zaalteksten en bijschriften, maar voor een volledige ervaring heb je een gids nodig. Hiervoor komen de gloednieuwe visioguides dus goed van pas.”

 

Ontdek het Gasthuismuseum

Wil je het Gasthuismuseum bezoeken in Vlaamse Gebarentaal? Download thuis of aan het museumonthaal de Erfgoedapp op je smartphone. Eenmaal op de site van het Gasthuismuseum verschijnt de rondleiding in Vlaamse Gebarentaal op je scherm.

Deel dit artikel