U bent hier

Geblesseerde Kompany verlaat Belgische selectie

Nationaal | Vlaanderen
02.10.2017 - 16.57u
Door: Herman Gezelle

Zoals verwacht zal Vincent Kompany niet in actie komen in de laatste 2 WK-kwalificatieduels van de Rode Duivels. Na een controle van de bondsdokter revalideert hij verder in Engeland.

City-coach Pep Guardiola had het al voorspeld: "Vincent heeft afgelopen maand geen enkele training bij ons kunnen afwerken. Hij zal de Belgische dokters ontmoeten en daarna terugkeren naar Manchester." En zo geschiedde.

Kompany kwam voor het laatst in actie tegen Gibraltar (31 augustus). Daarna hield een kuitblessure hem aan de kant.

"Er was geen probleem met Manchester City", vertelde bondscoach Martinez voor de training in Tubeke. "Dit is wat de procedure voorschrijft. Wij hebben de spelers vrijdag opgeroepen, waarna er nog 2 dagen resten tot de samenkomst maandag."

"Vandaag konden we ons een duidelijk beeld vormen van de spelers. Het was snel duidelijk dat Kompany niet in staat is om bij de spelersgroep te blijven."

Martinez: "Alle andere Duivels zijn inzetbaar"
De andere 26 geselecteerde internationals zijn wel beschikbaar. "Romelu Lukaku, Marouane Fellaini en Jan Vertonghen kregen dit weekend een trap, maar ik maak me geen zorgen", zegt Martinez.

"Behalve Kompany is iedereen in staat om tegen Bosnië-Herzegovina te spelen."

Update : Moeten de Rode Duivels hun laatste 2 WK-kwalificatieduels afwerken zonder Romelu Lukaku? "Er is geen breuk vastgesteld in zijn enkel, maar Lukaku moet een apart programma volgen", luidt het in een officiële medische verklaring.

"Romelu Lukaku onderging vanmiddag een MRI-scan aan zijn enkel maar er werd geen breuk of andere structurele schade vastgesteld", staat te lezen in een officiële medische verklaring.

(VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto