U bent hier

Gebroeders de Winterstraat/Oostmalsebaan (N153) in Wechelderzande weekend afgesloten

Lille
17.09.2018 - 17.49u
Door: Mark Jaspers

Tijdens het laatste weekend van september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het asfalt van de Gebroeders de Winterstraat/Oostmalsebaan (N153) in het centrum van Wechelderzande.

De werken zijn van korte duur, maar tijdens de uitvoering ervan is de N153 volledig afgesloten tussen de zijstraten Nieuwstraat en Stepke/Bergpad. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Beerse. Op de E34 wordt de afrit Lille (nr. 21) richting Antwerpen gedeeltelijk afgesloten voor rechtsafslaand verkeer richting Wechelderzande.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort

Het wegdek van de Gebroeders de Winterstraat/Oostmalsebaan in het centrum van Wechelderzande is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom over een afstand van 800 meter het asfalt vernieuwen vanaf net voor het kruispunt met de Nieuwstraat tot aan het kruispunt met Stepke/Bergpad.

Beide kruispunten maken deel uit van de werfzone. Aan de fietspaden wordt niet gewerkt en ook de inrichting van de weg blijft onveranderd. De nieuwe laag asfalt zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van de weggebruikers verbeteren.

Werken in trein

De vernieuwing van het wegdek begint op vrijdag 28 september (19u) en zal tegen
zondagochtend 30 september (6u) afgerond zijn. Tijdens deze periode is de Gebroeders De Winterstraat/Oostmalsebaan volledig afgesloten in beide richtingen.

AWV verwacht flink wat hinder voor het verkeer, maar op die manier kunnen de werken het snelst voltooid worden. Om diezelfde reden wordt er ook 'in een trein' gewerkt waarbij de aannemer tegelijk het wegdek zal frezen en vervolgens asfalteren.

Omleiding via Beerse

Het verkeer op de N153 tussen Malle en Lille wordt in beide richtingen omgeleid langs Beerse (N12, N132, N140). Op de E34 wordt de afrit Lille (nr. 21) richting Antwerpen afgesloten voor wie rechtsaf richting Wechelderzande wilt.

Het verkeer wordt omgeleid via Zoersel (nr. 20) en Beerse (nr. 22). Voetgangers en fietsers kunnen steeds veilig langs de werfzone. De bussen van De Lijn blijven op vrijdag 28 september nog rijden tot 20.00 uur. Daarna is er tot zondagochtend 30 september tijdelijk geen busverkeer langs de N153.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/lille.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto